Πολίτες και δικηγόροι οπλίζονται με υπομονή και στήνονται ήδη από τα… μαύρα μεσάνυχτα έξω από το Υποθηκοφυλακείο Αθηνών, ώστε να πιάσουν σειρά για να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Προκειμένου να τηρηθεί η προτεραιότητα συμπληρώνουν το όνομά τους χειρόγραφα σε μία λίστα που έχει τοιχοκολληθεί έξω από το Υποθηκοφυλακείο, με τον πρώτο να έχει δηλώσει το όνομά του στις 04:45.

Μιλώντας στο MEGA ο Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, τόνισε πως η ταλαιπωρία των πολιτών οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ηλεκτρονική πλατφόρμα για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες σχετικά με τις υποθέσεις τους στο Υποθηκοφυλακείο.

«Έχει αδειάσει το ελληνικό δημόσιο και οι υπάλληλοι είναι λίγοι. Δεν έχει γίνει και η ψηφιοποίηση των καταστάσεων και ακόμα λειτουργούμε με το χειρόγραφο σύστημα. Δυστυχώς, σε πολλά υποθηκοφυλακεία η κατάσταση είναι αυτή, τη ζουν οι Έλληνες πολίτες και οι συνάδελφοί μου κάθε μέρα», δήλωσε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κος Βερβεσός, το Κτηματολόγιο έχει ανακοινώσει πως η ψηφιοποίηση του αρχείου θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024.megatv.com