Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί να καταφέρει να πετύχει στο τένις και να γίνει επαγγελματίας τενίστας. Χιλιάδες παιδιά διαθέτουν το ταλέντο, την τεχνική και σωματική κατάρτιση ωστόσο τα λεφτά που απαιτούνται για να ακολουθήσουν το άθλημα, είναι απαγορευτικά για τις περισσότερες οικογένειες.

Ο Χαμάντ Μετζέντοβιτς που χθες πανηγύρισε τον τίτλο του Next Gen ATP Finals, ήταν από τους τυχερούς καθώς τη στιγμή που έπρεπε να κάνει το επόμενο βήμα, βρήκε τον καλύτερο δυνατό σύμμαχο.

Το 2021, τον 18χρονο, τότε, Σέρβο πήρε υπό την προστασία του ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος τον βοήθησε πολύ σε όλα τα επίπεδα. Του πρόσφερε δωρεάν προπόνηση στο προπονητικό του κέντρο, Novak Tennis Center στο Βελιγράδι με δικούς του προπονητές και όλες τις ανέσεις ενώ τον στήριξε και οικονομικά για να ακολουθεί το ITF Tour, με ταξίδια σε όλον τον κόσμο. Αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, συνοδούς, όλα πληρωμένα από τον σπουδαίο Σέρβο τενίστα ο οποίος είχε πιστέψει στο ταλέντο του νεαρού συμπατριώτη του και δικαιώθηκε πλήρως με την κατάκτηση του τίτλου στη Σαουδική Αραβία από τον Μετζέντοβιτς.

Χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις του πατέρα του Χαμάντ, πριν λίγους μήνες: “Θυμάμαι μια συζήτηση με τον Τζόκοβιτς για τα επόμενα βήματα στην καριέρα του Χαμάντ. Έπρεπε να τσιμπήσω τον εαυτό μου κατά τη διάρκεια της ομιλίας για να καταλάβω τι συνέβαινε.

Μου έδωσε ιδέες για το τι έπρεπε να κάνω και θυμάμαι ότι του είπα: «Νόλε, συγγνώμη, αλλά όλα αυτά κοστίζουν χρήματα!». Συνέχισε, προτείνοντας έναν προπονητή, μιλώντας για το πώς θα το κάνουμε και είπε: «Ο Χαμάντ πρέπει απλώς να δουλέψει σκληρά, θα κάνω τα υπόλοιπα». Του είπα ξανά: ‘Νολέ, αυτό κοστίζει πολύ!’ Τελικά δεν ξοδέψαμε ούτε σεντ και πιστέψτε με δεν ήταν και λίγο. Ο Νόβακ μου είπε: «Δεν το κάνω αυτό για χρήματα! Ο ρόλος μου εδώ είναι να βοηθήσω. Τι άνθρωπος θα ήμουν αν δεν βοηθούσα αυτούς που με βοήθησαν; Αξίζουν αυτοί που αγαπούν το τένις και επίσης πετυχαίνουν καλά αποτελέσματα. Ξέρεις τι θα κάνουμε; Μια μέρα, όταν ο Χαμάντ θα πετύχει, θα πάρεις κάποιον κάτω από τα φτερά σου και θα τον βοηθήσεις με τον ίδιο τρόπο».

Για τον ευεργέτη του, μίλησε ο 20χρονος Μετζέντοβιτς μετά την κατάκτηση του Next Gen ATP Finals το Σάββατο: “Είναι σπουδαίο. Αυτός κέρδισε το ATP Finals και εγώ το Next Gen. Είναι σπουδαίο για τη χώρα μας. Είμαι υπερήφανος που πήρα αυτόν τον τίτλο για την πατρίδα μου. Δεν έχω ανοίξει το τηλέφωνο ακόμα αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μου στείλει μήνυμα για να με συγχαρεί” είπε ο Μεντζέντοβιτς, αναφερόμενος στον Νόβακ Τζόκοβιτς, στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Μετζέντοβιτς θα φύγει από τη Τζέντα πλουσιότερος κατά 514,000$ που είναι και το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο που έχει δοθεί ποτέ στο τουρνουά.

tennis24.gr