Οι υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη και την υγρασία μετατρέπουν το κέντρο της Αθήνας σε «κόλαση».

Η ατμόσφαιρα αποπνικτική. Άλλοι με ομπρέλες, άλλοι με βεντάλιες, άλλοι με καπέλα. Όλοι ψάχνουν κάποιο τρόπο να προφυλαχθούν.

Αναζητούν κάποια σκιά και λίγες ανάσες δροσιάς.

Σε περιοχές της Αττικής ο υδράργυρος ξεπερνάει τους 42 βαθμούς, σε μία ημέρα κατά την οποία καταγράφηκε ρεκόρ ζέστης για όλη την Ευρώπη, ενώ στις Βουκολιές Χανίων σημειώθηκε θερμοκρασία 44,5 βαθμοί.

Κάποιοι από τους τουρίστες που έχουν κατακλύσει την Αθήνα δείχνουν να απολαμβάνουν τον καύσωνα και για άλλους είναι ανυπόφορος.

Ώρα 10 το πρωί , στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Εκατοντάδες τουρίστες με ομπρέλες και βεντάλιες περιμένουν κάτω από τον καυτό ήλιο.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι έκλεισαν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Σε κλειστούς χώρους… για δροσιά

Στις επτά ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων αρκετοί ηλικιωμένοι αναζήτησαν λίγη δροσιά.

Στα σχολεία, συνθήκες… σάουνας για μία ακόμη ημέρα, κατά την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων.

Αίθουσες χωρίς κλιματισμό, με γονείς και ορισμένους δήμους να εφοδιάζουν τους μαθητές με ανεμιστήρες.

Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα περισσότερα δημοτικά και νηπιαγωγεία στην Αττική αλλά και σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας καθώς είναι ελάχιστα τα σχολεία που διαθέτουν τα μέσα για να αντέξουν στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Γέμισαν οι παραλίες

Για μία ακόμη ημέρα, σε παραλίες και πισίνες, το αδιαχώρητο.

Αλλά ακόμη και σε νησιωτικούς προορισμούς, δίπλα στο κύμα, η κατάσταση ήταν ανυπόφορη.

Στο Κρανίδι ο υδράργυρος άγγιξε τους 44 βαθμούς, ενώ πάνω από 43 σκαρφάλωσε σε Χανιά, Λίνδο, Ηράκλειο, Τανάγρα και Σπάρτη.

Με τις θερμοκρασίες στα ύψη και τον κίνδυνο για πυρκαγιά να βρίσκεται στο κόκκινο, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή.

Όλοι οι δρόμοι προς το Σέιχ Σου έκλεισαν με κορδέλες της αστυνομίας, καθώς η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 8 το απόγευμα  το απόγευμα την Παρασκευή.

Σε ποιες περιοχές σημειωθήκαν θερμοκρασίες ρεκόρ

Όπως είπε ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, το πρώτο, μεγάλο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού θα αρχίσει να υποχωρεί από αύριο.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 38°C στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Αττική ενώ 41°C βαθμοί θα σημειωθούν σε Κρήτη και Ρόδο.

Πιθανώς να σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Οι σημερινές μέγιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στις εξής περιοχές:

Βουκολιές Χανίων: 44,5°C (Πανευρωπαϊκό Ρεκόρ)

Κρανίδι Αργολίδας: 44°C

Σπάρτη: 43,5°C

Νέα Φιλαδέλφεια: 43°C

Κέντρο Αθήνας: 42°C



megatv.com