Η νύχτα έγινε μέρα και οι δρόμοι έγιναν ποτάμια. Η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε στις 2 τη νύχτα διήρκεσε μέχρι τις 7 το πρωί προκαλώντας προβλήματα στους δρόμους, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Ισόγειες κατοικίες και καταστήματα πλημμύρισαν κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά προάστια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 60 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων, ενώ δύο οδηγοί οχημάτων εγκλωβίστηκαν στο Γέρακα και το Μαρούσι και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Οδηγοί κινδύνεψαν και στο γεφυράκι της Βάρδας που διασχίζει το μεγάλο ρέμα της Ραφήνας.

«Εγκλωβίστηκαν ένα πούλμαν ξενοδοχείου και μία γυναίκα με ένα ΙΧ. Εκλήθη η πολιτική προστασία του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. Φέραμε μηχανήματα έργου, απεγκλωβίστηκαν οι οδηγοί και μετά ελκύθηκαν τα οχήματα σε ασφαλή χώρο. Χωρίς τη βοήθεια δεν μπορούσαν να βγουν από το όχημά τους με τίποτα. Ήτανε μέχρι τη μέση το όχημά τους», δήλωσε ο Παύλος Μπατάλης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας – Πικερμίου.

Στον Κάλαμο πλημμύρισε ο παραλιακός δρόμος και μηχανήματα της πολιτικής προστασίας του δήμου έσπευσαν να απεγκλωβίσουν έναν οδηγό.

«Ξεχείλισαν» ποτάμια στη Λαμία

Στη δίνη της κακοκαιρίας βρίσκεται η Φθιώτιδα και από πολύ νωρίς το πρωί στη Λαμία και τις γύρω περιοχές έχουν προκληθεί έντονα προβλήματα.

Ο Γοργοπόταμος έχει φουσκώσει επικίνδυνα αλλά και ο ποταμός Ξηριάς απειλεί περιοχές της Υπάτης.

Οι μετεωρολόγοι περιμένουν ύφεση από το πρωί της Πέμπτης και με απόφαση της δημοτικής αρχής τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν στην πόλη της Λαμίας κανονικά.

Που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Τα προβλήματα είναι ήδη πολλά και δυστυχώς η νύχτα θα είναι δύσκολη. Η κακοκαιρία Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Συγκεκριμένα, ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί έως το Σάββατο.

Προσοχή θα πρέπει να υπάρχει τις επόμενες ώρες Βόρεια Εύβοια, Μαγνησία και Λάρισα. Πέμπτη έως Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σε ποιες περιοχές αναμένεται περισσότερος όγκος νερού

– Θεσσαλία – Στερεά – Βόρεια Εύβοια  80 – 100 χλστ.

– Αττική            40 – 60 χλστ.

Ενώ καταιγίδες θα σημειώνονται έως και το Σάββατο.

– Πελοπόννησος – Δυτική Κρήτη    40 – 60 χλστ.

Θερμοκρασίες  28°C – 30°C

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή.



megatv.com