Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο οδηγός, ο οποίος συνελήφθη για το θανάσιμο δυστύχημα με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι στην Καλλιθέα το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας.

Ο άνδρας, ο οποίος  σύμφωνα με το περιβάλλον του βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, οδηγήθηκε στα δικαστήρια προκειμένου να απολογηθεί λίγο πριν τις 10 το πρωί της Παρασκευής.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, μετά την απολογία του,  του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης οδήγησης οχήματος ή μηχανής μέχρι τουλάχιστον την εκδίκαση της υπόθεσης και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Α.Τ.

«Είμαι συντετριμμένος από το χαμό του 12χρονου κοριτσιού. Δεν μπορώ να διανοηθώ αυτό που συνέβη και πραγματικά είμαι σε κατάσταση σοκ», υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

«Δεν οδηγούσα επικίνδυνα»

Σε βάρος του άνδρα, ο οποίος οδηγώντας το κίτρινο αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε το κορίτσι, έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος της επικίνδυνης οδήγησης από την οποία προκλήθηκε θάνατος και της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βαθμό πλημμελήματος.

«Είναι ακόμα σε σοκ, έχει πλήρη επίγνωση του τι συνέβη, έχει πλήρη επίγνωση του πόσο σημαντικό είναι αυτό, είναι και ο ίδιος συντετριμμένος, σκύβει μπροστά στην οικογένεια», δήλωσε η δικηγόρος του 32χρονου, Αντωνία Λεγάκη.

Ο οδηγός του μοιραίου οχήματος, ο οποίος σύμφωνα με τη δικηγόρο του δεν έχει το θάρρος να επικοινωνήσει με την οικογένεια της 12χρονης, αρνήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας πως οδηγούσε επικίνδυνα, ενώ υποστήριξε πως το αυτοκίνητο το είχε δανειστεί και γι΄ αυτό δε γνώριζε πως δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ, γεγονός που οδήγησε και στο να του ασκηθεί κακουργηματική δίωξη.

Η οικογένεια του 12χρονου κοριτσιού, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, παραμένει σε σοκ ενώ η ανάκριση για την υπόθεση θα συνεχιστεί από τις δικαστικές αρχές.



megatv.com