Την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Rome Masters πήρε ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, νικώντας τον Σταν Βαβρίνκα με 6-4, 7-6(3), έπειτα από μία ώρα και 37 λεπτά αγώνα, κάνοντας μία ιδανική πρεμιέρα στο ATP 1000 τουρνουά της Ρώμης.

Ο 31χρονος Βούλγαρος τενίστας, που του αρκέστηκαν τα δύο break που βρήκε στα εναρκτήρια game σε κάθε set, για να κάμψει την αντίσταση του No84 του κόσμου, ήταν σχεδόν τέλειος από τη γραμμή του service, και αναμένεται να δώσει “ραντεβού” με τον Τζόκοβιτς στους “32”.

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο set ο Ντιμιτρόφ ξεκίνησε, όπως προαναφέραμε με break, και μετέπειτα με love game έδωσε διαστάσεις ασφαλείας στο προβάδισμά του (2-0), ενώ διατήρησε τη διαφορά στα ίδια επίπεδα μέχρι τέλους, για να κάνει το πρώτο βήμα για τη νίκη (6-4).

Στο 2ο και τελευταίο μέρος του αγώνα, και πάλι ξεκίνησε με break αλλά και με νέο love game (2-0), κινδύνεψε το service του στο 4ο game, και εν τέλει δέχθηκε την ισοφάριση στο 6ο game όμως ο 38χρονος Ελβετός βρήκε τον τρόπο να σβήσει το break και να επαναφέρει τις ισορροπίες στο ακέραιο (3-3).

Το σκορ παρέμεινε ισόπαλο μέχρι το 12ο game, και έτσι αμφότεροι οδηγήθηκαν στο tie-break για να λύσουν τις διαφορές τους εκεί (6-6). Μετά από 8 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα, ο Ντιμιτρόφ νίκησε με επιμέρους σκορ 7-3, για να ολοκληρώσει με επιτυχία τις προσπάθειές του και να προκριθεί (7-6(3).

ROME MASTERS MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)






tennis24.gr