Μετά από τέσσερα χρόνια στον Μίλωνα, ανανέωσες για ακόμα μια σεζόν και θα κοουτσάρεις την ομάδα στην Elite League. Γενικά, είσαι άνθρωπος των αλλαγών; Ή προτιμάς πιο safe καταστάσεις και επιλογές;
«Σε κάθε περίπτωση, είμαι άνθρωπος που παίρνω ρίσκα στη ζωή μου. Μου αρέσει να ρισκάρω, να βγαίνω από τη ζώνη άνεσης και να μετράω τις δυνάμεις μου. Έχω αλλάξει πάρα πολλές ομάδες όλα αυτά τα χρόνια. Δεν φοβάμαι τη δουλειά και το έχω αποδείξει με τις επιτυχίες που είχα στο παρελθόν όπως, για παράδειγμα, με το Περιστέρι και την Καστοριά. Πριν από τέσσερα χρόνια, λοιπόν, επέλεξα να πάω στον Μίλωνα που ήταν τελευταίος στη Γ’ Εθνική, με το ένα πόδι στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Και το έκανα γιατί πίστεψα ότι ο Μίλων έχει τη δυναμική για να μπορέσει να φτιάξει κάτι καλό και να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του».

Σε ρωτάω επειδή στη δική σας δουλειά, το να είσαι κάπου, οπουδήποτε, για προσεχώς πέντε συναπτά χρόνια είναι ενδεχομένως η εξαίρεση στον κανόνα. Σίγουρα, όμως δεν είναι κάτι σύνηθες.
«Ναι, είναι δύσκολο. Βέβαια στα τέσσερα χρόνια που ήδη βρίσκομαι στον Μίλωνα, μεσολάβησαν δυο χρονιές με κορονοϊό που δώσαμε ελάχιστα παιχνίδια. Από ‘κει και πέρα, όμως, στους 50 αγώνες που έχει δώσει η ομάδα αυτό το διάστημα, έχουμε κάνει μόνο δυο ήττες. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι γι’ αυτό. Και ευελπιστούμε να υπάρχει συνέχεια σε αυτό το κομμάτι μέσα από τη σύμπραξη όλων των δυνάμεων γύρω από τον Μίλωνα. Μιλάω για τη διοίκηση, τους παίκτες και τους προπονητές. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και βγάζουμε αυτή την εικόνα στο γήπεδο».

Τι ήταν, όμως, αυτό που σε έκανε να αποδεχτείς την πρόταση τον Ιανουάριο του 2020; Να αναλάβεις, δηλαδή μια ομάδα που ήταν σε πραγματικά δύσκολη θέση εκείνη την περίοδο στη Γ’ Εθνική και να πεις «εδώ είμαστε».
«Κατ’ αρχήν, είμαι γέννημα-θρέμμα Νεοσμυρνιώτης. Γνωρίζω, δηλαδή πρόσωπα και καταστάσεις. Ήξερα ότι ο Μίλων έχει μια ισχυρή διοίκηση. Πρόκειται για ένα μεγάλο σωματείο στη Νέα Σμύρνη, με πάνω από 2.000 αθλητές στις ακαδημίες όλων των αθλημάτων, με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και οργάνωση υψηλού επιπέδου. Πιστεύω ότι ο Μίλων είναι ένας γίγαντας που ξυπνά! Πίστεψα στο πλάνο, ότι μπορούμε δηλαδή να αλλάξουμε την ιστορία. Οι άνθρωποι του Μίλωνα είχαν εξ αρχής στόχο να πάμε ψηλά την ομάδα. Ταυτίστηκα και εγώ με αυτό το όραμα, έχοντας από την πρώτη μέρα στο πλευρό μου σταθερούς συμπαραστάτες τους ανθρώπους της διοίκησης. Ειδικά τον πρόεδρο του Μίλωνα, Μιχάλη Σακελλαρίδη ο οποίος μετράει πολλές δεκαετίες προσφοράς στον σύλλογο και τον Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο αλλά και κάποιους άλλους ανθρώπους που βοήθησαν στο κομμάτι των χορηγιών. Και είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Δημήτρης Αγγελόπουλος να στηρίζουν ιστορικές ομάδες όπως ο Μίλων αλλά και το ίδιο το άθλημα. Στον Μίλωνα λειτουργούμε όλοι μαζί σαν μια οικογένεια, είναι ένα απίστευτο κλίμα που θυμίζει κάτι από τις παλιές καλές μπασκετικές εποχές που δύσκολα το συναντάς πλέον».



gazzeta.gr