Ο δύο φορές φιναλίστ του Roland Garros (1998, 2001) και νυν αναλυτής του Eurosport, Άλεξ Κορέτσα, εκτιμά ότι ο Κάρλος Αλκαράθ θα πρέπει να είναι υπομονετικός και να περιμένει την ευκαιρία του για να έχει ελπίδες να βγει νικητής από τη μεγάλη αναμέτρηση της Παρασκευής κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, τονίζοντας παράλληλα ότι ο συμπατριώτης του θα υποφέρει κατά διαστήματα μέσα στον αγώνα από τον Σέρβο. 

“Όλοι περιμένουν αυτή τη μεγάλη σύγκρουση του Αλκαράθ κόντρα στον Τζόκοβιτς.”, είπε ο Ισπανός. “Είμαι σίγουρος ότι δεν θα είναι εύκολο και ο Αλκαράθ πρέπει να είναι έτοιμος να υποφέρει γιατί είναι δύσκολο να κερδίσεις τον Τζόκοβιτς σε best of 5 παιχνίδι.”

“Πρέπει να είναι υπομονετικός και να περιμένει την ευκαιρία του. Πρέπει να παίξει το παιχνίδι του. Δεν χρειάζεται να αλλάξει και να προσαρμόσει κάτι συγκεκριμένο. Θα πρέπει να είναι εκεί γνωρίζοντας ότι ο Νόβακ έχει αρκετή εμπειρία στα best of 5 και ότι πρόκειται να παίξει βαθιά και μεγάλα ράλι.”

“Ο Νόβακ από την πλευρά του θα προσπαθήσει να κάνει καλά service. Ο Κάρλος θα πρέπει να ελέγξει το court να παίζει επιθετικά, αλλά όχι βιαστικά. Είναι δύσκολο θα διατηρήσεις το επίπεδο για πάνω από 2,5 ώρες προσπαθώντας να κερδίσεις κάθε πόντο.”

“Είναι καλό που είναι δημιουργικός, αλλά μπορεί να χρειάζεται να γίνει και πρακτικός. Δεν χρειάζεται να πηγαίνει για winner σε κάθε πόντο γιατί ο Νόβακ μπορεί να παίξει αρκετά σταθερά και μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Σέρβος θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί χρησιμοποιώντας την εμπειρία του, το service του και παίζοντας όσο πιο βαθιά μπορεί για να αποτρέψει τον Κάρλος να χρησιμοποιεί τα drop-shots και να του δίνει την ευκαιρία για winners.”

“Περιμένω μια μεγάλη μάχη. Ο Κάρλος έχει μεγαλύτερη ποικιλία στο παιχνίδι του, αλλά από την άλλη ο Νόβακ σίγουρα έχει μεγαλύτερη εμπειρία.”




tennis24.gr