Τα σενάρια που εξετάζονται είναι πολλά. Οι γονείς του μωρού σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα για να δώσουν εξηγήσεις. Κατηγορούνται για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Το χρονικό

Βράδυ περασμένου Σαββάτου. Οι φωνές της μητέρας του μωρού ακούγονται σε όλη τη γειτονιά.

Η ώρα είναι οκτώ παρά τέταρτο, όταν βρίσκει το βρέφος χωρίς αισθήσεις. Προσπαθεί να το επαναφέρει, όμως μάταια. Οκτώ και τέταρτο γίνεται κλήση στο ΕΚΑΒ. Δέκα λεπτά αργότερα το ασθενοφόρο φτάνει και στις οκτώ και τριάντα δύο το μωρό μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Οι γιατροί κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, όμως το ενός έτους κοριτσάκι όμως, καταλήγει στις 9 παρά τέταρτο.

Ο Υποδιοικητής του νοσοκομείου στην Κω δήλωσε: «Διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν νεκρό, παρ’ όλα αυτά το έβαλαν στο ασθενοφόρο, έκαναν διαδικασία ανάνηψης, οι γιατροί συνέχισαν τη διαδικασία της ανάνηψης.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στο MEGA: «Όταν πήγε η γιατρός από τα επείγοντα περιστατικά, φώναζε να φέρει κάποιος απινιδωτή. Η μαμά είναι επτά μηνών έγκυος, αυτό που έλεγε είναι ότι είχε ταΐσει το μωρό πατατούλες και το είχε βάλει να ξαπλώσει και δεν ήξερε τι ακριβώς συνέβη».

Οι γονείς του βρέφους ισχυρίστηκαν ότι λίγο πριν βρουν το μωρό αναίσθητο έτρωγε πατάτες τηγανητές. Εικάζουν πως το ενός έτους κοριτσάκι δεν μάσησε καλά την τροφή και κάποιο κομματάκι στάθηκε στο λαιμό του με αποτέλεσμα να μην παίρνει ανάσα.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο διαπίστωσαν πως το μωρό είχε άπεπτες τροφές στο αναπνευστικό σύστημα.

Εξετάζονταν το κορμάκι του βρέφους βρήκαν γρατζουνιές και μελανιές. Τα σημάδια αυτά παρέπεμψαν αμέσως σε πιθανή σεξουαλική κακοποίηση, με τους γονείς να συλλαμβάνονται.

Η σορός του μωρού μεταφέρθηκε στη Ρόδο για να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Τελικά, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από ασφυξία και από τα σημάδια στο σώμα του δεν προκύπτουν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης, με τους γονείς να αναφέρουν πως τα τραύματα είναι παλαιότερα και ίσως έχουν προκληθεί από το 2 ετών αδελφάκι του μωρού πάνω στο παιχνίδι.

«Η οικογένεια είχε κάποια προβλήματα και πρέπει να το δούμε εν συνόλω, μακάρι να μην συμβαίνει τίποτα και να αποκλείσουμε κάθε υποψία σεξουαλικής κακοποίησης», επεσήμανε ο Υποδιοικητής του νοσοκομείου στην Κω.

«Την βλέπαμε χτυπημένη»

Οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως για την οικογένεια του μωρού είναι σοκαριστικές.

Η μόλις 20 ετών μητέρα διανύει τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της και ενώ περιμένει να φέρει στον κόσμο το τρίτο της παιδί, οι γείτονες καταγγέλλουν πως την βλέπουν συχνά χτυπημένη.

«Ο άντρας της, ο σύζυγος, την κακοποιούσε. Κάποιες φορές την είχαμε δει στη γειτονιά να φέρει και η ιδιά κάποιους μώλωπες, σημάδια, τα οποία δεν δικαιολογούσε», ανέφερε γείτονας του ζευγαριού.

Οι καυγάδες του ζευγαριού φαίνεται να ήταν συχνοί. Οι φωνές τους ακούγονταν σε όλη τη γειτονιά.

«Είχανε φασαρίες, την κοπέλα την είχα δει πολλές φορές χτυπημένη. Τώρα, αν τη χτυπούσε ή δεν τη χτυπούσε, δε γνωρίζω. Δεν τους έβλεπα μαζί συνέχεια. Πιο πολύ την κοπέλα έβλεπα».

Οι γονείς του βρέφους καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον εισαγγελέα και βαρύνονται με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του.



megatv.com