Συνελήφθησαν οι γονείς

Οι γονείς κάλεσαν το ΕΚΑΒ γύρω στις 20.00 το βράδυ, φωνάζοντας «το παιδί, το παιδί».

Οι γιατροί έκαναν ό,τι χρειαζόταν ωστόσο το κοριτσάκι δεν επανήλθε στη ζωή. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά καθώς στο αναπνευστικό του σύστημα υπήρχαν τροφές με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Επίσης, έφερε εκδορές, εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος του αλλά και σημάδια που παρέπεμπαν σε πιθανή σεξουαλική κακοποίηση.

Μέχρι αυτήν την ώρα ο θάνατος του βρέφους παραμένει μυστήριο και ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη. Φως στο τι ακριβώς έχει συμβεί αναμένεται από την ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει στην Ρόδο το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι γονείς, 20 και 21 ετών, κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στην αστυνομία, όπου και κρατούνται από χθες το βράδυ.

Προφορικά φέρεται να έχουν πει ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας δύο ετών, ή από κάποια ατυχήματα.

Η αστυνομία έχει πάρει ένορκες καταθέσεις από 10 γιατρούς, ενώ θα γίνει έρευνα και στο διαμέρισμα της οικογένειας. Σημειώνεται ότι ο πατέρας, 21 ετών, έχει απασχολήσει στο παρελθόν για πορνογραφία.

«Υπάρχει μία υποψία για σεξουαλική κακοποίηση»

«Να πούμε ότι το παιδί ήρθε νεκρό στο νοσοκομείο και έφερε σημάδια κακοποίησης. Να σας πω ότι υπάρχει και μία υποψία για σεξουαλική κακοποίηση. Πρέπει να ήταν γύρω στις 20.00 η ώρα χθες το βράδυ. Από όσο ξέρω κάλεσαν το ΕΚΑΒ και είπαν ότι το παιδί δεν μπορεί να αναπνεύσει. (…) Όταν κάλεσαν το ΕΚΑΒ το παιδί ήταν ήδη νεκρό. Δηλαδή αν δεν ήταν νεκρό, ήταν σε μία κατάσταση που δεν υπάρχει επιστροφή. Οι γονείς ήταν μαζί αλλά νομίζω ότι ήρθε η Ασφάλεια και πρέπει να τους πήρε. Η σορός του παιδιού θα μεταφερθεί στη Ρόδο για νεκροψία, νεκροτομή και από εκεί θα βγουν πολλά συμπεράσματα», λέει στο MEGA, ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Κω, Ηλίας Χρυσόπουλος.

Από την πλευρά του, γείτονας του ζευγαριού αναφέρει:

«Εγώ το μωράκι δεν τι είδα. Απ’ ό,τι άκουσα ήταν μελανό, λέει, πολύ και το πήγαν στο νοσοκομείο. Τώρα δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε. Δουλεύω ακριβώς δίπλα στο σπίτι που μένουν τα παιδιά. Η κοπέλα δούλευε και λίγο στο μαγαζί. Είναι μικρά παιδιά. Η κοπέλα νομίζω είναι 20 χρόνων, το παλικάρι είναι και αυτός μικρός. Άλλο ένα αγοράκι έχουν, μικρό. Όταν δούλευε σε εμάς το έβλεπε ο άντρας της το παιδί. Αλλά δούλεψε 20 μέρες και μετά σταμάτησε έτσι ξαφνικά. Την έβλεπα απέναντι την κοπέλα, το μεγάλο το πήγαινε σχολείο κάθε πρωί. Ξέρω ότι η κοπέλα πήγαινε στην Πρόνοια για να παίρνει φαγητά και τέτοια. (…) Εγώ δεν έχω ακούσει ότι τα χτυπάνε και αυτά και δεν έχω δει κάτι. Ότι υπήρχαν φασαρίες μεταξύ τους, υπήρχαν».



megatv.com