Ο ανήλικος μεταφέρθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης και μια μέρα μετά στο Ιπποκράτειο, με τους γιατρούς να παρακολουθούν αδιάκοπα την κάθε αντίδραση του οργανισμού του, στη θεραπεία που του χορηγούν.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο ανήλικος κατανάλωσε την ποσότητα παραφλού δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Το παιδί μεταφέρθηκε σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση στο Μαμάτσειο και εκεί οι γιατροί κέρδισαν την πρώτη κρίσιμη μάχη.

Οι γιατροί ανέφεραν στους γονείς πως το παιδί τους λίγο έλειψε να πάθει ανακοπή. Το διασωλήνωσαν και κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή.

«Το λέω, τονίζω και αυτό είναι που φωνάζω, καλά που ήταν εδώ οι άνθρωποι στην Κοζάνη και σώσανε το παιδί μας. Αυτή τη στιγμή θα το κλαίγαμε, γιατί το παιδί ας, όπως μας είπαν, ήταν ελάχιστα πριν την ανακοπή. Αν δεν υπήρχε η ΜΕΘ της Κοζάνης, το παιδί μας δεν θα έφτανε ούτε Θεσσαλονίκη, ούτε Γιάννενα», είπε η μητέρα του παιδιού.

Κομβικής σημασίας και η συμμετοχή της αστυνομίας που έστησε ολόκληρη επιχείρηση ώστε το απαραίτητο αντίδοτο να μεταφερθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την Αθήνα.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Αστυνομία για την «γέφυρα ζωής» που έστησε προκειμένου να μεταφερθούν φάρμακα – αντίδοτα που ήταν απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ευχαριστούμε επίσης τη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, που παρέλαβε το παιδί μας και του παρέχει κάθε φροντίδα προκειμένου να αναρρώσει», ανέφεραν οι γονείς του 16χρονου.

Οι γιατροί στο Ιπποκράτειο χαρακτηρίζουν κρίσιμες τις επόμενες μέρες με τους γονείς του 16χρονου να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους.

«Οι ΜΕΘ σώζουν ζωές. Αν δεν υπήρχε η ΜΕΘ με το εξειδικευμένο προσωπικό της, ο υιός μας σήμερα μπορεί να μην ήταν μαζί μας», είπαν οι γονείς του 16χρονου.

«Το παιδί ανέπτυξε όλα τα συμπτώματα που περιγράφει η βιβλιογραφία. Ήρθε ένα παιδί που ήταν πεθαμένο σχεδόν. Για ποιον λόγο δεν έκανε ανακοπή, ένας Θεός το ξέρει. Έπρεπε να αντιστρέψουμε τον θάνατο», είπε ο Κωνσταντίνος Στόκκος, διευθυντής ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.

Η μάχη για τη σωτηρία του 16χρονου συνεχίζεται με τους γιατρούς όσο περνούν οι μέρες χωρίς επιπλοκές, να εμφανίζονται όλο και πιο αισιόδοξοι για την τελική νίκη του παιδιού.



megatv.com