Η γυναίκα τους άνοιξε την πόρτα και εκείνοι άρχισαν να της αφηγούνται το… καλοστημένο σενάριό τους. Ο σύζυγός της έλειπε από το σπίτι και της είπαν πως βρίσκεται στο Αστυνομικό Τμήμα και πρέπει να την ακολουθήσουν.

Η ηλικιωμένη περιγράφει αποκλειστικά στο LIVE NEWS τα όσα βίωσε από εκείνη τη στιγμή και μετά.

«Εμένα ο άντρας μου είναι άρρωστος και έχει πάθει εγκεφαλικά. Και μου είπαν ότι τον έχει στην Ασφάλεια στον Πύργο. Χωρίς μάσκα ήρθαν και με πείσανε με 1.002 αυτά, ότι όντως είναι στην Ασφάλεια και να ανοίξω να με πάρουν να πάω κάτω να τον δω. Και γι’ αυτό πείστηκα».

Η ηλικιωμένη γυναίκα πήγε να πάρει τηλέφωνο τον σύζυγό της όμως δεν την άφησαν, της είπαν πως έχει συλληφθεί και ότι έχει κατασχεθεί το κινητό του. Όταν κατάφεραν να μπουν σπίτι της, η γυναίκα κατάλαβε πως δεν ήταν αστυνομικοί.

«Ήμουν όρθια και προσπαθούσα να τους γδάρω, να τους χτυπήσω, να τους κάνω, να τους φτιάξω, με είχανε πιάσει όμως από τα μπράτσα και δεν μπορούσα να σηκώσω τα χέρια μου να φτάσω μέχρι το κεφάλι τους. Μετά φτάσαμε στο κρεβάτι και πήραν μια ζωστήρα του άντρα μου, μια ζώνη, ελαστική μάλιστα, που φοράμε στο παντελόνι και μου έδεσαν τα πόδια λίγο και με την καζάκα την αμάνικη με τα κουμπιά μπροστά, τι λέτε τώρα; Ούτε όπλα είχαν, ούτε τίποτα. Με χτυπάγανε στο κρεβάτι γιατί φώναζα, με το μαξιλάρι».

Αδίστακτοι οι δράστες

Αφού πρώτα την βασάνισαν, την ρώταγαν επανειλημμένα πού κρύβει το χρηματοκιβώτιο, χωρίς ποτέ η ίδια να αναφέρει ότι υπάρχει.

«Εγώ το είχα καλύψει με ένα ύφασμα, δεν ήταν ελεύθερο καθαρό. Έπρεπε να ψάξει εκεί που ήταν. Ήρθε μιλημένο. Όλο το χρηματοκιβώτιο το πήρανε. Δεν ξέρω να το ανοίξω, μόνο ο άντρας μου το άνοιγε».

Οι δράστες ήταν αδίστακτοι και αποφασισμένοι καθώς δεν υπολόγισαν ούτε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, το οποίο βρίσκεται στα 20-30 μέτρα από το σπίτι του ζευγαριού.

Σήκωσαν όλο το χρηματοκιβώτιο και εξαφανίστηκαν. Μέσα σε αυτό υπήρχαν χρυσαφικά και συνολικά 100.000€.

«Μια περιουσία, για να την βγάλεις αυτή την περιουσία, φεύγαμε από τα Κρέστενα και ερχόμασταν στην Αθήνα, σε δημοπρασίες, σε νομίσματα, σε τούτο, έτρεχε στα μαγαζιά, έτρεχε στους παλαιοπώληδες και που δεν τρέχαμε για να τα μαζέψουμε. Κανένας δεν ξέρει τι έχω περάσει. Από τις πολλές φωνές, έχει γίνει αυτή η φωνή μου. Με πονάει όλο μου το σώμα, δεν με χτυπήσαν να έχω μώλωπες να πάω στο νοσοκομείο αλλά έχω πόνους».

Η ηλικιωμένη γυναίκα μαζί με τον σύζυγό της πήγαν και κατέθεσαν, με τη σήμανση να φτάνει στο σπίτι για να μαζέψει στοιχεία και να βρεθεί στα ίχνη των δραστών.megatv.com