Το χρονικό

Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος. Μέσα σε λίγα λεπτά η ζωή τους άλλαξε για πάντα. Ο μικρός Νικόλας πήγε κρυφά στην παραλία και λίγο αργότερα βρέθηκε η σορός του στη θάλασσα.

«Το παιδί δυστυχώς χάθηκε. Χάθηκε μία ζωή, ένα παιδάκι το οποίο ήταν αγαπητό στην κοινωνία της Άρβης, στο σχολείο, στους δασκάλους του, οι γονείς του σκληρά εργαζόμενοι μετανάστες από άλλοι χώρα, σε αγροτικές δουλειές στην περιοχή, φιλήσυχοι άνθρωποι. Τώρα είμαστε συγκλονισμένοι όλοι», είπε ο Παύλος Μπαριτάκης, δήμαρχος Βιάννου.

Ήταν ένα αγγελούδι. Αυτό λένε όλοι όσοι έβλεπαν καθημερινά τον μικρό να παίζει στη γειτονιά και στο σχολείο. Οι κάτοικοι τα Άρβης συγκέντρωσαν το χρηματικό ποσό που χρειαζόταν η οικογένεια για να κηδέψει το 6χρονο αγοράκι στην Αλβανία, ως ένδειξη συμπαράστασης.

«Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα εκείνα τα οποία απαιτούνται για να γίνει η μεταφορά και η κηδεία του παιδιού στη χώρα του, αλλά και παραπάνω χρήματα τα οποία, όπως με ενημέρωσε ο πρόεδρος, θα διατεθούν στην οικογένεια για τις ανάγκες της», προσέθεσε ο δημαρχος.

Όλα έγιναν μέσα σε δέκα λεπτά. Αυτό φαίνεται να είπε η μητέρα του 6χρονου στους αστυνομικούς όταν εντοπίστηκε το άψυχο κορμάκι του στη θάλασσα. Παρά τις συστάσεις της, ο μικρός το έσκασε από το σπίτι και πήγε κρυφά στην παραλία. Μέχρι να αντιληφθεί η μαμά του πού βρίσκεται, ήταν ήδη αργά.

«Πήγε στη θάλασσα που είναι πολύ κοντά στο σπίτι στα 50 μέτρα για να κάνει μπάνιο. Το παιδάκι ήταν μόνο του και βέβαια δεν υπολόγισε τα θαλάσσια ρεύματα που επικρατούν στο σημείο εκείνο με αποτέλεσμα να αποδειχτεί ολέθριο για την ζωή του», λέει ο κ. Μπαριτάκης.

«Όταν το βάλανε το παιδάκι είχε ένα μικρό παλμό αλλά δεν ήταν αρκετός ώστε να τα καταφέρει. Έκανε έναν εμετό την ώρα που έκανε μαλάξεις και προσπαθούσαν οι άνθρωποι να το επαναφέρουν αλλά αναπνοή δεν πήρε», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

Η μητέρα συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερη, με την οικογένεια να πηγαίνει στην Αλβανία για να αποχαιρετήσει για τελευταία φορά το αγγελούδι της.



megatv.com