Όπως ήταν αναμενόμενο τα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων της Ευρώπης ασχολήθηκαν με τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Ραφά Ναδάλ στο απόγευμα της Πέμπτης (18/5) και τα όσα ανακοίνωσε ο 36χρονος Ισπανός τενίστας. 

Το πρωτοσέλιδο της γαλλικής L’ Equipe ήταν εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένο στον Ναδάλ με τίτλο “Μια χώρα χωρίς τον βασιλιά της” εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο 14 φορές πρωταθλητής δεν θα βρεθεί στο Παρίσι για πρώτη φορά μετά το 2004. 

Όσον αφορά τον ισπανικό Τύπο το πρωτοσέλιδο της Marca, όπως και της L’ Equipe, ήταν αφιερωμένο στον Ναδάλ με τίτλο “Ό,τι κι αν κάνεις θα μας έχει δίπλα σου”.

Η επίσης ισπανική εφημερίδα “AS” φιλοξένησε στην πρώτη της σελίδα αποσπάσματα από αυτά που είπε ο Ναδάλ στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης. “Δεν μου αξίζει να τελειώσω έτσι.”

“Θέλω να νιώσω και πάλι παίκτης και να μπορώ να παλέψω για σημαντικά πράγματα. Θα προσπαθήσω να φτιάξω το σώμα μου χωρίς να μπορώ να ορίσω ημερομηνία επιστροφής.”

Στην πρώτη της σελίδα η “Mundo Deportivo” έκανε λόγο για τα όσα είπε ο Ναδάλ για την επόμενη σεζόν αναφέροντας: “Το 2024 το αντίο του Ναδάλ” 

Η επίσης ισπανική “Super Deporte” εστιάζει επίσης στην απόσυρση του Ναδάλ το 2024 τονίζοντας στον τίτλο στης στην πρώτη σελίδα: “Πάμε Ράφα! Ο Ναδάλ ανακοινώνει την απόσυρσή του το 2024 και αποχωρεί προσωρινά από τα courts.”

“Στόχος η επιστροφή στο Davis Cup όπου θα διεξαχθεί στη Βαλένθια.”

Στον Ναδάλ αναφέρθηκε και η αργεντίνικη “Ole” με τίτλο: “Ο Ναδάλ εκτός του Roland Garros”, ενώ τα όσα είπε ο Ισπανός φιλοξένησε στην πρώτη σελίδα και η ιταλική “Quotidiano Sportivo” με τίτλο: “Ανακοίνωση Ναδάλ: Παρακάμπτω το Παρίσι και αποσύρομαι το 2024”

Ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο τίτλος της επίσης ιταλικής “Τutto Sport” αναφέροντας: “Ναδαλ το μεγάλο αντίο: Σταματώ το 2024”


tennis24.gr