Τον Νοέμβριο του 2023 η υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος και άλλων έργων υποδομών, καθώς και η ανέργεση του Riviera Tower βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ το κτιριακό συγκρότημα για τη στέγαση 4 σωματείων ΑμεΑ έχει ήδη ολοκληρωθεί και παραδοθεί.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομών είναι η υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος, που θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας του παράκτιου μετώπου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η υλοποίηση του 70% των εκσκαφών και το έργο θα ολοκληρωθεί το 2025.

Τον Αύγουστο του 2022 ξεκίνησαν οι εργασίες για τον πρώτο πράσινο οικιστικό ουρανοξύστη στην Ελλάδα και τον υψηλότερο στη Μεσόγειο, ύψους 200 μέτρων και 50 ορόφων. Το εμβληματικό κτίριο θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2026.

Άλλο σημαντικό έργο είναι η υπογειοποίηση του ρέματος Τραχώνων, που στοχεύει στην αντιπλημμυρική θωράκιση. Έχει πραγματοποιηθεί το 60% των εκσκαφών και το έργο θα ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Ταυτόχρονα, υλοποιείται η μεγαλύτερης κλίμακας απορρύπανση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Έχουν εξυγειανθεί ρυπασμένα εδάφη που αντιστοιχούν σε 14 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων. Το έργο θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2023.

Το κτιριακό συγκρότημα ΑμεΑ ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 και παραδόθηκε στον Δήμο Ελληνικού, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες ξεκινούν τα έργα για ανέγερση της Riviera Galleria και η ανάπλαση της δημόσιας παραλίας.

Το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη γίνεται πράξη.



megatv.com