Ο Ματίας Λεσόρ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού, στάθηκε στην απόφασή του να πει το «ναι» στους «πράσινους», έκανε ειδική αναφορά στον κόσμο, ενώ ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι ένας και μοναδικός.

Αίσθηση σε όλη την Ευρώπης προκάλεσε η είδηση για την απόκτηση του Ματίας Λεσόρ από τον Παναθηναϊκό.

Μετά από μια εξαιρετική χρονιά με τη φανέλα της Παρτίζαν, ο Γάλλος σέντερ θα φοράει τα «πράσινα» για τα (τουλάχιστον) δύο επόμενα χρόνια και τον ίδιο να λέει ότι «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που αποτελώ μέρος του Παναθηναϊκού. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια δεν είχε επιτυχίες αλλά τώρα φιλοδοξεί να επιστρέψει στο επίπεδο που ανήκει. Κάτι αντίστοιχο συνέβαινε και με την Παρτίζαν πέρσι. Μου αρέσει πάρα πολύ που θα συμμετέχω σε αυτήν την προσπάθεια την οποία αντιμετωπίζω ως πρόκληση».

Αναφορικά με τα όσα γνωρίζει για τον Παναθηναϊκό, ο Λεσόρ είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «Όλοι γνωρίζουν την τεράστια ιστορία του Παναθηναϊκού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με τις επιτυχίες και τους ευρωπαϊκούς τίτλους. Προσωπικά, αντιλαμβάνομαι πολύ καλά ότι πρόκειται για έναν σπουδαίο οργανισμό με μεγάλες απαιτήσεις, κάτι που μου έχει πει και ο Γιάννης (σ.σ. Παπαπέτρου). Τη νέα σεζόν η ομάδα θα είναι άκρως ανταγωνιστική και ανυπομονώ να ξεκινήσω δουλειά».

Φυσικά ζήτησε και τη γνώμη του άλλοτε αρχηγού του Παναθηναϊκού, Ιωάννη Παπαπέτρου, όταν δέχθηκε την πρόταση της ελληνικής ομάδας: «Ναι, το είχα πει στον Γιάννη. Μου μίλησε για την Ελλάδα, τη ζωή στη χώρα γενικότερα, για τον οργανισμό του Παναθηναϊκού αλλά και τους φιλάθλους. Έλαβα την απόφαση να έρθω στην ομάδα λόγω του μεγέθους του κλαμπ, της μεγάλης βάσης φιλάθλων που έχει, αλλά και γιατί αποτελεί πρόκληση για μένα να είμαι μέρος της προσπάθειας που γίνεται να επιστέψει εκεί που ανήκει».

Έχοντας μια εξαιρετική σύνδεση με τους φίλους της Παρτιζάν, ευελπιστεί να πετύχει και κάτι ανάλογο στον Παναθηναϊκό: «Η σύνδεσή μου με τους φιλάθλους της Παρτιζάν ήρθε φυσικά, δεν ήταν κάτι που κυνήγησα. Εύχομαι και στον Παναθηναϊκό οι φίλαθλοι να με αγαπήσουν όσο και εκείνοι της Παρτιζάν, εκτιμώντας την προσπάθεια που θα κάνω για να βοηθήσω την ομάδα. Οι δύο ομάδες έχουν μια μεγάλη βάση οπαδών με αρκετές ομοιότητες. Το σημαντικό είναι ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στις επιτυχίες για να δώσουμε χαρά στον κόσμο».

Αναφορικά με τους στόχους του, είπε: «Χτίζεται μια νέα ομάδα, σχεδόν από την αρχή, με νέους παίκτες. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί, να δουλέψουμε σκληρά και να κοιτάζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να επιστρέψει εκεί που ανήκει».

Μιλώντας για τον Εργκίν Αταμάν, ο Ματίας Λεσόρ ανέφερε επίσης: «Ο κόουτς Αταμάν είναι ο πιο επιτυχημένος στην Ευρώπη την τελευταία πενταετία. Έχει κατακτήσει δύο φορές την Ευρωλίγκα και θα μπορούσε και τρίτη, αν εκείνη η χρονιά δεν είχε διακοπεί λόγω covid. Είναι ένας πολύ έμπειρος και καλός προπονητής που ξέρει τον τρόπο να κερδίζει, πράγμα πολύ σημαντικό. Ανυπομονώ να δω τι θα φέρει στο παιχνίδι μου. Πιστεύω πως θα έχουμε μια εξαιρετική συνεργασίας».

Κλείνοντας, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Θέλω να τους πω να έρθουν πίσω στο γήπεδο. Προσωπικά ανυπομονώ να παίξω σε γεμάτο ΟΑΚΑ. Έχω ακούσει πάρα πολλά για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο γήπεδο. Γίνεται μια νέα προσπάθεια και είναι σημαντικό ο κόσμος να είναι αρωγός σε αυτή. Τα λέμε στο ΟΑΚΑ…».gazzeta.gr