Ποιος θα περίμενε ότι με αυτά τα ονόματα που είχε το ταμπλό στο Mutua Madrid Open, στον τελικό της διοργάνωσης θα βρίσκονταν οι Αντρέι Ρούμπλεφ και Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ!

Μετά από πολλές συγκυρίες και συμπτώσεις, κυρίως στο πάνω μέρος του ταμπλό, οι δύο άνδρες θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στον σημερινό τελικό των ανδρών (19:30GR – Cosmote TV) με τον οποίον ολοκληρώνεται το σημαντικό τουρνουά προετοιμασίας για το Roland Garros.

Τόσο ο Ρούμπλεφ, όσο πολύ περισσότερο ο Αλιασίμ, ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στην Ισπανική πρωτεύουσα, έχοντας απλά στο μυαλό τους την προοπτική για μια καλή πορεία στη διοργάνωση.

Ο Ρώσος, Νο8 στον κόσμο, προερχόταν από μια παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος, μετρώντας τέσσερις σερί ήττες στο tour ενώ και ο 23χρονος Καναδός είχε πολύ καιρό να σημειώσει ένα καλό αποτέλεσμα σε ένα μεγάλο τουρνουά, έχοντας οπισθοχωρήσει στην 35η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, μετά την παρουσία του στο career high Νο6 τον Ιούλιο του 2022.

Κι αν ο Ρούμπλεφ κέρδισε με την αξία του την παρουσία του στον τελικό της Μαδρίτης, ο Αλιασίμ στάθηκε πολύ τυχερός αφού από τις έξι νίκες που πέτυχε, η μια ήταν με walk over (Σίνερ) και οι δύο με απόσυρση του αντιπάλου του (Μενσίκ στον 3ο γύρο, Λεχέτσκα στα ημιτελικά).

Ο Ρούμπλεφ θα αγωνιστεί στον 25ο τελικό της καριέρας του, διεκδικώντας τον 16ο τίτλο του (15-9 το ρεκόρ του), έχοντας ήδη ένα Masters στην τροπαιοθήκη του (Monte Carlo Masters 2023).

Για τον Αλιασίμ, αυτός είναι ο 15ος τελικός (5-9) και ο πιο σημαντικός αφού για πρώτη φορά θα δώσει το παρόν σε παιχνίδι τίτλου σε ATP Masters 1000.

Ο Ρούμπλεφ έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ με τίτλο στη Μαδρίτη θα ξεπεράσει και τον Κάσπερ Ρουντ στην 6η θέση της ATP Rankings.

Με την παρουσία του στον τελικό, ο Αλιασίμ έχει κερδίσει 15 θέσεις και εξασφαλίσει το Νο20 ενώ με τίτλο θα ανέβει στο Νο17.

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

 



tennis24.gr