Ανεξέλεγκτη η φωτιά σε 3 μέτωπα στη Ρόδο

Στη νότια πλευρά της Ρόδου το πρόβλημα εξαιτίας των πυρκαγιών είναι τεράστιο. Σαν σήμερα είναι η μαύρη επέτειος από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Απόλλωνας, Κιοτάρι και Γεννάδι είναι τα τρία σημεία στα οποία η Πυροσβεστική θα δώσει την μεγαλύτερη μάχη.

Σήμερα στη Ρόδο ο βαθμός επικινδυνότητας για πυρκαγιά είναι στο 5, που είναι το μεγαλύτερο στο οποίο μπορεί να φτάσει.

Το ένα μέτωπο είναι ανάμεσα σε μια ρεματιά ανάμεσα στις περιοχές Κιοτάρι και Γενναδι. Το 2ο μέτωπο είναι κοντά στην φάρμα Γουδαρά και το 3ο είναι στην περιοχή του Απόλλωνα.

Το 3ο μέτωπο είναι και το πιο σοβαρό, δόθηκε τεράστια μάχη για να σωθούν σπίτια και ανθρώπινες ζωές.

«Γινόταν το απόλυτο χάος – Τα πάντα φλέγονταν, ο κόσμος είχε πανικοβληθεί»

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι της Ρόδου περιέγραψε στο MEGA η εθελόντρια Κωνσταντίνα Παπαβασιλείου, η οποία ανέφερε πως όλο το βράδυ οι κάτοικοι του νησιού, και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, ρίχτηκαν στη μάχη με τις πύρινες φλόγες.

«Γινόταν το απόλυτο χάος. Από τη μία τα πάντα φλέγονταν, από την άλλη ο κόσμος δεν ήξερε τι να κάνει. Η φωτιά ερχόταν, άλλαζε κατευθύνσεις, οπότε κάποια στιγμή ο κόσμος είχε πανικοβληθεί, γιατί δεν ήξερε τι πρόκειται να συμβεί», δήλωσε.

«Στην τελευταία επιχείρηση που κάναμε τα ξημερώματα βρήκαμε μία οικογένεια Γερμανών με δύο μικρά παιδιά, που είχαν πελαγώσει και δεν ήξεραν που να πάνε. Τους πήραμε μαζί και τους φέραμε εδώ για να ηρεμήσουν τα παιδιά. Ήταν η δεύτερη μέρα τους στο νησί», συμπλήρωσε.megatv.com