Τέμπη 2023, μια πληγή που παραμένει ανοιχτή… Ο δρόμος προς τη δίκη.

Οι απαντήσεις που δε δόθηκαν. Η αγωνία για δικαίωση. Η επιτακτική ανάγκη για απόδοση ευθυνών.

Στο #ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ – Ο δρόμος προς τη δίκη, η Ανθή Βούλγαρη βάζει στο κάδρο τον αγώνα για απονομή δικαιοσύνης και παρουσιάζει, για πρώτη φορά, όσα αναμένεται να κατατεθούν στη μεγαλύτερη δίκη των τελευταίων χρόνων.

Ο «Γολγοθάς» των οικογενειών, οι έρευνες, τα ντοκουμέντα. Συγγενείς των θυμάτων, εμπειρογνώμονες, δικηγόροι, καθηγητές Νομικής αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, παραθέτουν στοιχεία, αποσαφηνίζουν τις διαδικασίες και εξηγούν το νομικό πλαίσιο εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης.

«Δεν έμπαιναν οι υπογραφές καθώς γνώριζαν πως τίποτα δεν λειτουργούσε και δεν ήθελε κανείς να πάρει την ευθύνη»

Η Ανθή Βούλγαρη μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA για τα όσα θα παρακολουθήσουμε στο ντοκιμαντέρ.

«Ο κ. Ψαρόπουλος αποκαλύπτει πώς ενώ θα έπρεπε να πέσουν υπογραφές από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, δεν είχε γίνει ποτέ αυτό, κάτι που σημαίνει ότι τα τρένα μέχρι και την ημέρα του δυστυχήματος, ίσως και μέχρι σήμερα, κυκλοφορούσαν παράνομα. Δεν έμπαιναν οι υπογραφές καθώς γνώριζαν πως τίποτα δεν λειτουργούσε και δεν ήθελε κανείς να πάρει την ευθύνη. Το γνώριζαν στο υπουργείο άρα το αφήγημα ότι δεν ξέραμε, καταρρίπτεται. Το πείραμα έδειξε πως το μανιτάρι που είδαμε δεν προκλήθηκε από έλαιο σιλικόνης. Το πείραμα το κάνει ο κ. Λακαφώσης, ο ειδικός πραγματογνώμονας μαζί με την ομάδα του. Μένει να απαντηθεί τι ήταν αυτό στην  εμπορική αμαξοστοιχία που προκάλεσε το μανιτάρι και τον θάνατο κάποιων ανθρώπων».



megatv.com