Η κατάσταση σήμερα στο άθλημα, κατά τον ίδιο, δεν είχε καμία σχέση με εκείνη προ εικοσαετίας. Κι όντως. Σήμερα υπάρχει κανονικό καλεντάρι με τουρνουά σε ολόκληρη τη χώρα, το FOOTVOLLEY TOUR 2023, συνολική κατάταξη και αθλητές που προπονούνται ακόμη και τον χειμώνα για να βρεθούν όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία.

Εξαιτίας, όμως, των επαγγελματικών του υποχρεώσεων -μέχρι πρότινος συνεργαζόταν με την ομάδα του Παναιτωλικού-, αδυνατεί να παίξει τον χειμώνα. Υπάρχουν, όμως, πολλοί πίσω που συνεχίζουν. Ένας εξ αυτών είναι και ο Ολυμπιονίκης, Μιχάλης Μουρούτσος.

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι όταν τελείωνε η καριέρα μου στο Ταε Κβον Ντο. Για ένα διάστημα, μάλιστα, το έκανα παράλληλα. Στην αρχή το έβλεπα περισσότερο ως διασκέδαση. Σήμερα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό» εξηγεί.

Ο μόνιμος παρτενέρ του είναι ο, επίσης Βραζιλιάνος, Πίρο. Οι δυο τους τα έχουν βρει και δείχνουν να έχουν πολύ καλή χημεία μέσα στο γήπεδο. Οι προπονήσεις, όπως εξηγούν, δεν σταματούν ούτε τον χειμώνα. Τότε που όλες οι παραλίες αδειάζουν.

«Είναι πιο δύσκολα τα πράγματα τους χειμερινούς μήνες. Πρέπει να ντυθείς καλά. Και κυρίως στα πόδια. Γιατί η άμμος τον χειμώνα είναι σαν το χιόνι. Έτσι, λοιπόν, και εμείς χρησιμοποιούμε καταδυτικά καλτσάκια. Για να μην περνάει το κρύο και να μην μας εμποδίζουν στο παιχνίδι» συμπληρώνει.

Ο Μιχάλης Μουρούτσος και ο Πίρο είναι οι σημερινοί αντίπαλοι του Λουτσιάνο Ντε Σόουζα και του γιου του, Λούκας, ή αλλιώς Mc Daddy, όπως είναι το καλλιτεχνικό του προσωνύμιο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, πατέρας και γιος πειράζονται διαρκώς.

«Ο γιος μου είναι πολύ καλός. Αν είχε και περισσότερο χρόνο για προπόνηση, θα γινόταν τέλειος. Έχει το ύψος, τη τεχνική. Έχει πάρει από καλό DNA. Πολλές φορές, όμως, τον κουβαλάω εγώ. Και δεν γίνεται ένας 50χρονος να κουβαλάει έναν 20χρονο» λέει και ο Λούκας γελάει.

Η ώρα περνά και ο Λουτσιάνο παίζει στο φουλ. Δεν καταλαβαίνει ούτε από τον καύσωνα, ούτε από τον δυνατό ήλιο, ούτε από τίποτα. Έτσι ακριβώς όπως έκανε όταν έπαιζε μικρός στις αλάνες της πόλης που μεγάλωσε. Κι ας έχουν περάσει κάτι παραπάνω από σαράντα χρόνια. Η αγάπη για την μπάλα, άλλωστε, όπως του δίδαξε ο Ρομάριο, δε ξέρει από ηλικίες.



gazzeta.gr