Με τους δύο σούπερ ημιτελικούς, συνεχίζεται το Σάββατο το πρώτο χωμάτινο ATP Masters 1000 της σεζόν στο πανέμορφο Μόντε Κάρλο.

Αναμφίβολα, το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι αυτό ανάμεσα στον κορυφαίο τενίστα της φετινής σεζόν, Γιάνικ Σίνερ ο οποίος μετράει 25 νίκες στα τελευταία 26 παιχνίδια που έχει δώσει στο tour και τον Στέφανο Τσιτσιπά που εμφανίζεται αναγεννημένος από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο χώμα.

Ο πρώτος ημιτελικός θα ξεκινήσει στις 14:30GR – Cosmote TV και θα είναι η 9η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο άνδρες, με τον 25χρονο Έλληνα πρωταθλητή να προηγείται με 5-3 στις νίκες και τον Ιταλό να έχει φύγει νικητής από τις δύο τελευταίες τους αναμετρήσεις το 2023.

Είναι μόλις ο δεύτερος ημιτελικός για τον Τσιτσιπά τη φετινή σεζόν, μετά το Λος Κάμπος. Με νίκη επί του Σίνερ, θα εξασφαλίσει την επάνοδό του στην πρώτη 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης (Νο9) ενώ σε περίπτωση που κατακτήσει τον τρίτο του τίτλο στο Μόντε Κάρλο θα ανέβει στο Νο6 της ATP Rankings.

Στον 1ο γύρο της διοργάνωσης, ο Στέφανος κέρδισε τον Λάσλο Τζέρε (6-3, 6-2), ακολούθησε η εντυπωσιακή νίκη επί του Τόμας Ετσεβερί (6-1, 6-0) και η σπουδαία επικράτηση επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στους “16” (7-5, 7-6). Στα προημιτελικά, ο Έλληνας άσος συνέχισε χωρίς απώλειες σετ, κερδίζοντας και τον Κάρεν Χατσάνοφ (6-4, 6-2).

Από την άλλη, ο Γιάνικ Σίνερ έχει απωλέσει ένα σετ, στον προημιτελικό με τον Χόλγερ Ρούνε (6-4, 6-7, 6-3) έχοντας προηγουμένως αποκλείσει τους Κόρντα (6-1, 6-2) και Στρουφ (6-4, 6-2).

Στο δεύτερο ημιτελικό (όχι πριν τις 16:30GR), ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ και θέλει να επεκτείνει το τέλειο ρεκόρ που έχει απέναντι στο Νορβηγό (5-0), επιστρέφοντας στον τελικό του Monte Carlo Masters για πρώτη φορά μετά το 2015!

Ο Σέρβος πρωταθλητής ο οποίος προσπαθεί να ξαναβρεί τη χαμένη του φόρμα, έχει δείξει ιδιαίτερα κουρασμένος στα προηγούμενα παιχνίδια του στο Μονακό, ειδικά στην προημιτελική αναμέτρηση με τον Άλεξ ντε Μινόρ και σίγουρα η αναμέτρηση με τον πολύ δυνατό στο χώμα, Κάσπερ Ρουντ, θα είναι ένα καλό challenge για τη συνέχεια.

Αυτός είναι ο 77ος ημιτελικός καριέρας σε Masters τουρνουά για τον Νόλε, ένας αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στο ATP Tour.

 

 

 

 

MONTE CARLO MASTERS DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-1h)

 





tennis24.gr