«Ζητάμε από την Πολιτεία να μας αφήσει να θρηνήσουμε τους νεκρούς μας», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Αναφερόμενος στον 31χρονο αστυνομικό που κατέληξε τελικά από ναυτική φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε εναντίον του στου Ρέντη, λέει:

«Οι συνάδελφοί του, μόλις τους ανακοίνωσαν ότι ο Γιώργος ‘έφυγε’, ζήτησαν να τον δουν. Κατέβηκαν κάτω στον νεκροθάλαμο, αγκαλιάστηκαν, είπαν τον εθνικό ύμνο και φωνάξαν ‘αθάνατος’. Αυτά τα παιδιά έτσι δουλεύουν. Είναι δύσκολες στιγμές, είναι άβολη και η δική μας θέση, κανονικά δεν έπρεπε να βγαίνουμε αυτές τις ημέρες. Εγώ βγαίνω για να φωνάζω τα ονόματά τους».

«Αισθανόμαστε αναλώσιμοι»

Όπως λέει ο ίδιος:

«Θέλω να καταλάβει η Πολιτεία ότι δεν βγαίνουμε, δεν εκμεταλλευόμαστε για να πούμε τα αιτήματά μας αυτές τις ημέρες. (…) Ήταν κοινό μυστικό στην αστυνομική οικογένεια. Τα τελευταία χρόνια, όταν γίνονται αγώνες ποδοσφαίρου, και γι’ αυτό μας βλέπεται αντίθετους και είμαστε στους δρόμους, το είχαν σαν παιχνίδι αυτοί. Επειδή δεν είχαν αντιπάλους οπαδούς, στο ημίχρονο ή πριν μπουν, το είχαν βρει ως ‘παιχνίδι’ να ξεφορτώσουν τα πυρομαχικά πάνω στα κορμιά των αστυνομικών.

»Απλώς δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας τέτοια περιστατικά γιατί δεν είχαμε τραυματισμό. Καλύτερα να σε πυροβολήσει με καλάσνικοφ, μπορεί να σωθείς. Αν σε χτυπήσει ναυτική φωτοβολίδα, δεν υπάρχουν περιθώρια. (…) Ήθελαν νεκρό αστυνομικό και το κατάφεραν. Η Πολιτεία απούσα, εμείς αισθανόμαστε αναλώσιμοι. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στην ΕΛ.ΑΣ».

Σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδάκο:

«Έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση αυτήν την στιγμή, είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση του εγκλήματος στο πεζοδρόμιο. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία σημασία δυστυχώς».



megatv.com