Απογοητευμένος με την απόδοσή του, εμφανίστηκε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ μετά τη βαριά ήττα στον πρώτο ημιτελικό του Miami Open κόντρα στον Γιάνικ Σίνερ.

O Ρώσος δεν μπόρεσε να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στον υπερφορμαρισμένο Ιταλό, με τον 22χρονο να ξοδεύει μόλις 71 λεπτά στο court, φτάνοντας στο εντυπωσιακό 6-1, 6-2 και στην 5η συνεχόμενη νίκη του κόντρα στον Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, το πρόβλημα δεν ήταν η επιθετική προσέγγιση στην τακτική του αλλά η εκτέλεση και τα πολλά αβίαστα λάθη.

“Νομίζω ότι η τακτική που χρησιμοποίησα στην αρχή του αγώνα δεν ήταν το πρόβλημα. Το πρόβλημα ήταν η εκτέλεση, πάρα πολλά λάθη, όχι αρκετή ακρίβεια. Σίγουρα μετά από έναν τέτοιο αγώνα, ρωτάω τον εαυτό μου αν έπρεπε να είχα αλλάξει νωρίτερα την τακτική, αλλά έμεινα σε αυτό που πίστευα ότι θα λειτουργούσε και ήθελα να το κάνω καλύτερα και δεν τα κατάφερα. Όταν άλλαξα, ήταν πολύ αργά… Όταν τον συναντήσω ξανά, θα δω τι μπορώ να κάνω και πως θα εξελιχθώ” είπε ο Μεντβέντεφ.

Ο 28χρονος από τη Μόσχα, είχε κερδίσει τα έξι πρώτα ραντεβού με τον Σίνερ στο tour, ωστόσο πλέον μετράει πέντε συνεχόμενες ήττες, δύο εκ των οποίων τη φετινή χρονιά, στον τελικό του Australian Open και στους “4” του Μαϊάμι.

Η τελευταία φορά που ο Μεντβέντεφ πανηγύρισε τίτλο στο tour, ήταν τον Μάϊο του 2023 στη Ρώμη, όμως αυτό δεν φαίνεται να προβληματίζει τον Ρώσο.

“Προσπαθώ να παίξω στα καλύτερα τουρνουά στον κόσμο. Νομίζω ότι αν κοιτάξουμε τουρνουά με τουρνουά, χάνω από μεγάλους παίκτες. Έχω πάει σε ορισμένους τελικούς και έχασα από τους Σίνερ, Τζόκοβιτς, Αλκαράθ και σίγουρα θέλω να τους νικήσω. Αλλά δεν τα κατάφερα και πρέπει να δουλέψω τόσο πνευματικά όσο και στο τένις μου.

“Για παράδειγμα, στο χώμα θα παίξω σε Μόντε Κάρλο, Ρώμη, Μαδρίτη και Roland Garros. Μπορεί να είναι δύσκολο να πάρω έναν τίτλο εκεί, αλλά αν έπαιζα δέκα ATP 250 το χρόνο, μάλλον θα κέρδιζα κάποιους τίτλους. Είμαι σίγουρος ότι θα τα κατάφερνα. Προσπαθώ όμως να παίξω στα καλύτερα τουρνουά στον κόσμο.”

Όσον αφορά για την μεταμόρφωση του Σίνερ τους τελευταίους μήνες, ο Μεντβέντεφ είπε: “Κάνει λιγότερα λάθη και επιλέγει πιο ώριμα τα χτυπήματά του. Επίσης, σερβίρει 10 φορές καλύτερα. Ο Γιάνικ πάντα σέρβιρε καλά, αλλά τώρα σερβίρει πραγματικά καλά. Αναρωτιέμαι πραγματικά πώς τα κατάφερε, γιατί δεν είναι τόσο εύκολο να δουλέψεις το σερβίς και τώρα το σερβίς του είναι ένα μεγάλο όπλο για εκείνον… και κάτι τέτοιο θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερα σήμερα, το σερβίς.”

 

 

MIAMI OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-6h)

 



tennis24.gr