Κατάφερε να επιβιώσει σε έναν δραματικό προημιτελικό, και κόντρα στον φορμαρισμένο Κρίστοφερ Γιούμπανκς, ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, και να νικήσει μετά από ματς των 5 set, για να βρίσκεται για 1η φορά στα ημιτελικά του Wimbledon.

Ο No3 του κόσμου μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του για το πόσο δύσκολο ήταν το παιχνίδι κόντρα στον Αμερικανό, αλλά και για το τι τον βοήθησε ώστε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να προκριθεί.

“Μετά το 1ο set σίγουρα, δεν ήθελα να πάω στο decider. Όταν έχασα το 3ο, ήθελα να πάω στα 5 set, γιατί δεν είχα άλλη επιλογή”, ​​είπε ο Μεντβέντεφ αστειευόμενος, και συνέχισε:

“Αλλά ναι, υπήρξε μια στιγμή στον αγώνα όπου έχασα εντελώς τον ρυθμό μου, και έπαιξε καλά ο Γιούμπανκς. Άρχισα να βουλιάζω, άρχισα να κάνω πολλά λάθη, και δε σέρβιρα καλά”.

“Στην πραγματικότητα, στο 3ο set, κατάφερα βήμα-βήμα να χτίζω κάτι και να μην το χάνω, ας πούμε πάλι 6-1. Και μετά, με βοήθησε απλώς να παραμείνω προσηλωμένος στο πλάνο μου, στο 4ο set”.

“Είχα περισσότερες ευκαιρίες από αυτόν στο service του, αλλά δεν τα κατάφερα. Ξεκινώντας όμως από το tie-break, κατάφερα να παίξω καταπληκτικά και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό”.

“Πρέπει να σερβίρεις καλά σε τέτοια παιχνίδια. Στόχος είναι οι πολλοί άσοι, και ειλικρινά αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα”.

“Μερικές φορές μπορείς να παίξεις στο χορτάρι σχεδόν τον καλύτερο αγώνα της ζωής σου, αλλά μπορείς να χάσεις μετά από 3 tie-break, και τότε κανείς δεν θα νοιαστεί που έπαιξες καλά”.




tennis24.gr