Ο Πανιώνιος θα αγωνιστεί ξανά στη Stoiximan Basket League μετά από τέσσερα χρόνια και ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς σχολίασε την ανανέωση της συνεργασίας του με τον «Ιστορικό» και την επιστροφή των «κυανέρυθρων» στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Πανιώνιος είναι και πάλι στη Stoiximan Basket League. Μακριά της άντεξε τέσσερα χρόνια, αλλά είναι και πάλι εδώ, ανακοινώνοντας την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ιάκωβο Μιλεντίγιεβιτς ο οποίος φιλοξενήθηκε στο EOK Web Radio, μιλώντας:

Για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Πανιώνιο: «Σίγουρα μού δημιουργεί μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Όταν ένας παίκτης νιώσει όμορφα στο περιβάλλον που βρίσκεται μπορεί να κάνει πολύ σπουδαία πράγματα. Εγώ απ’ την πρώτη στιγμή ένιωσα την εμπιστοσύνη όλων στο πρόσωπό μου και με βοήθησαν στην γρήγορη προσαρμογή στο ρόλο μου στην ομάδα. Εγώ δουλεύω ασταμάτητα μες στο γήπεδο και δε θα διστάσω ποτέ να πάρω την ευθύνη, όσο σημαντική κι αν είναι η στιγμή. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και πάντα προσπαθώ να γίνονται όλα αυτά μέσω της διαδικασίας της ομάδας».

Για το τι κρατάει απ’ την τελευταία του παρουσία στην Α1, πριν 7 χρόνια με τον Κόροιβο: «Μιλάμε για 7 χρόνια μετά, οπότε νιώθω πιο έτοιμος. Είμαι ανυπόμονος να ξεκινήσει η χρονιά. Είμαι ευτυχισμένος και πάρα πολύ χαρούμενος που θα ξαναβρίσκομαι στα “σαλόνια” της Α1. Η εμπειρία καθημερινά κερδίζεται, κάθε μέρα γίνεσαι καλύτερος, για εμένα κάθε μέρα είναι πρόσκληση. Σίγουρα τα λημέρια της Α1 είναι διαφορετικά απ’ τις πιο κάτω κατηγορίες, αλλά είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι η ομάδα θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους που θα θέσει στην αρχή της σεζόν. Νομίζω ότι με σωστές και αργές κινήσεις, καθώς και με μεθοδευμένα βήματα, η ομάδα θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο της όπου κι αν παίζει. Αργά και σταθερά βήματα είναι αυτά που σε πάνε ένα “σκαλί” πιο πάνω. Οπότε όσο πιο ταπεινοί και προσγειωμένοι είμαστε, τόσο καλύτερα πράγματα θα καταφέρουμε στην Α1».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Πραγματικά ο κόσμος φέτος έκανε ταξίδια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ήταν δίπλα μας, μας εμψύχωνε, ακόμη και σε ήττες που ήρθαν μες στη χρονιά ήταν εκεί, δεν άφησε την ομάδα ποτέ. Σίγουρα η σωστή κριτική σε κάνει ακόμα καλύτερο και πιο σκληρό στο να μπορείς να αφήνεις την ήττα πίσω και να συνεχίζεις για τον επόμενο αγώνα. Ήταν πολύ σημαντική η βοήθεια του κόσμου. Εμείς θέλουμε τον κόσμο πραγματικά δίπλα μας όπου και να παίξει η ομάδα, είναι ο 6ος παίκτης μας, μας δίνει ώθηση σε κάθε ματς, με τη φωνή του, με τα συνθήματά του. Ήταν συγκινητικός σε κάθε παιχνίδι, όπως και στην ατμόσφαιρα που δημιούργησε στον τελικό με τον Ηρακλή. Όπου και αν παίξει η ομάδα, ο κόσμος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την επόμενη χρονιά στην Α1».

Για τη φετινή σεζόν του: «Εγώ απ’ την αρχή της σεζόν μέχρι και το τέλος ήμουν εκεί για τον Πανιώνιο. Όταν πρωτοήρθα στον Πανιώνιο ήμουν σίγουρος μέσα μου ότι θα παλέψω για τη φανέλα του Πανιωνίου απ’ όποια θέση βρίσκομαι και όσο βρίσκομαι μες στο παρκέ. Εμένα η δουλειά μου είναι να είμαι επαγγελματίας να είμαι προσηλωμένος στον στόχο που θέτει η ομάδα, να ακολουθώ αποφάσεις του προπονητή και να είμαι πάντα έτοιμος να μπω να αγωνιστώ. Απ’ την αρχή της σεζόν ήμουν κανονικά ενεργός, πάλεψα για κάθε κατοχή και κάθε μπάλα, δεν ήθελα να χάσω. Ακόμα και στο τέλος με τον Ηρακλή που ήταν ένα πολύ ωραίο ντέρμπι, δεν ήθελα να χάσω. Ο στόχος μου και της ομάδας απ’ την αρχή που υπέγραψα ήταν ο Πανιώνιος να επιστρέψει στην Α1».

Για τον τραυματισμό του Δημήτρη Βεργίνη: «Σίγουρα ο Δημήτρης είναι εξαίρετο παιδί και εξαιρετικός χαρακτήρας, πολύ καλός παίκτης. Αυτό που του έτυχε ήταν τεράστια ατυχία. Η ομάδα μας αυτήν τη σεζόν είχε τρομερές ατυχίες και σε άλλους παίκτες, κάτι που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο. Η ομάδα δεν είχε απλούς τραυματισμούς, είχε και αρκετά χειρουργεία. Έτσι, οι προπονήσεις, που ήταν πολύ δυνατές και σκληρές, δυσκόλευαν μέρα με τη μέρα όταν υπήρχαν συνεχώς τραυματισμοί και έπρεπε οι υπόλοιποι να είμαστε “δεμένοι” για να φτάσουμε στον τελικό στόχο. Ήταν πολύ δύσκολο και αξίζουν τα εύσημα σε όλους, γιατί παίξαμε ακόμα και για τους τραυματίες».

Για τον ρόλο των Ελλήνων στην Α1: «Για ‘μένα είναι μεγάλη πρόκληση να βρίσκομαι στο υψηλότερο επίπεδο της Ελλάδας και να φοράω τη φανέλα του Πανιωνίου που έχει πολύ μεγάλη ιστορία. Είναι διαφορετικό να είσαι Πανιώνιος και να παίζεις στην ομάδα του Πανιωνίου. Σίγουρα ο ρόλος των Ελλήνων είναι πιο βοηθητικός στην Α1, αλλά δεν παύει να είναι ίδιος ο στόχος, να κερδίζει η ομάδα. Πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα, το “εγώ” μπαίνει κάτω απ’ το “εμείς”. Το σημαντικό για τον Έλληνα στην Α1 είναι να είναι έτοιμος να αγωνιστεί για όσο χρειαστεί, να μπορεί να ανταπεξέλθει σε ό,τι του ζητηθεί μες στο παιχνίδι και στις προπονήσεις».



gazzeta.gr