Ο Ράφαελ Ναδάλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Movistar + το βράδυ της Δευτέρας, αναφέρθηκε στην πορεία της αποθεραπείας του, την πιθανότητα επιστροφής του στο tour το 2024 αλλά και στον μεγάλο αντίζηλό του, Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος φέτος τον ξεπέρασε στην κούρσα για τα περισσότερα Grand Slam στην ιστορία του αθλήματος.

Ο 37χρονος Ισπανός, είπε ότι η αποθεραπεία του εξελίσσεται ομαλά και υπογράμμισε την αρχική του πρόθεση να επιστρέψει στο επαγγελματικό tour από το ξεκίνημα του 2024 αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τη ψευδαίσθηση ότι θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να κερδίσει κάποιο Grand Slam.

“Θέλω να παίξω ξανά και να είμαι και πάλι ανταγωνιστικός. Όμως, δεν περιμένω να επιστρέψω και να κερδίσω το Γαλλικό Όπεν ή τη Μελβούρνη. Δεν θέλω να αποπροσανατολίσω τον κόσμο. Έχω πλήρη επίγνωση ότι στη φάση που είμαι, αυτό είναι μια μακρινή ιδέα. Δεν λέω ότι είναι αδύνατο. Άλλωστε έχω πει πολλές φορές ότι στο τένις τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα” είπε χαρακτηριστικά ο Ράφα Ναδάλ.

Ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα με τα 22 Grand Slam στην τροπαιοθήκη του, τόνισε ότι δεν θα απογοητευόταν αν δεν κέρδιζε άλλο Major στην καριέρα του και πως νιώθει πολύ καλά με όλα όσα έχει καταφέρει κατά την επαγγελματική του διαδρομή.

Μάλιστα, σύγκρινε τον εαυτό του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς για τον οποίον θα ήταν πιο εκνευριστικό αν δεν κατάφερνε να έχει το ρεκόρ των περισσότερων κατακτήσεων σε Grand Slam, αφού έδειξε πιο προσηλωμένος σε αυτό τον στόχο.

“Δεν είμαι απογοητευμένος για έναν απλό λόγο. Πιστεύω ότι, με τις δυνατότητές μου, έχω κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσω ότι τα πράγματα πήγανε όσο το δυνατόν καλύτερα για εμένα.

“Ο Νόβακ ζει πιο έντονα σε σχέση με εμένα, σε αυτό το θέμα. Θα ήταν πιο δυσαρεστημένος αν δεν τα κατάφερνε γιατί ζει πάντα πιο έντονα. Και πιθανότατα γι’άυτό το πέτυχε και είναι ο καλύτερος” τόνισε ο Ράφα.

Ο Ναδάλ υποβλήθηκε σε επέμβαση στο ισχίο νωρίτερα στη σεζόν και δεν έχει αγωνιστεί από το Australian Open.

Έχει ανακοινώσει ότι το 2024 θα είναι η τελευταία του χρονιά στο tour και στοχεύει να επιστρέψει στο πρώτο Gran Slam της νέας χρονιάς, στη Μελβούρνη.






tennis24.gr