Περίπου τέσσερις μήνες μετά την τελευταία του συμμετοχή στο ATP Tour, ο Ράφαελ Ναδάλ επέστρεψε στα courts και επικράτησε 6-2, 6-3 του Φλάβιο Κόμπολι για τον 1ο γύρο του Barcelona Open, το απόγευμα της Τρίτης.

Μπροστά σε 8,000 συμπατριώτες του που τον αποθέωσαν, ο 37χρονος Ισπανός ήταν εξαιρετικός και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον άπειρο αντίπαλό του, κλείνοντας το σαφώς πιο απαιτητικό ραντεβού με τον Άλεξ ντε Μινόρ στο 2ο γύρο της διοργάνωσης, το απόγευμα της Τετάρτης (17:00GR-Cosmote TV).

Μπορεί να το έκανε να φαίνεται εύκολο, όμως για τον ίδιο τον Ναδάλ ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας κάτι που υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου λίγο αργότερα.

“Ειλικρινά, ήταν πολύ δύσκολο. Ήταν δύσκολο να διαχειριστώ όλη την κατάσταση και να προσπαθήσω να κάνω λογικά πράγματα σε ένα μέρος που είναι πολύ ξεχωριστό για μένα και με γεμίζει έντονα συναισθήματα. Ήταν δύσκολο να το διαχειριστώ αλλά τα κατάφερα και είχα τον έλεγχο. Δεν χρειάστηκε καταβάλω μεγάλη προσπάθεια σωματικά. Για να δούμε αν είμαι ικανός να συνεχίσω με αυτόν τον τρόπο” είπε ο συγκινημένος Ναδάλ.

Το πιο σημαντικό για τον Ισπανό είναι να παραμείνει υγιής και να μπορέσει να βάλει τέλος στην θρυλική του καριέρα, με τους δικούς του όρους. Έχοντας προαναγγείλει ότι αυτή θα είναι η τελευταία του επαγγελματική χρονιά, ο Ναδάλ έχει θέσει ως μεγάλο του στόχο να είναι έτοιμος στο Γαλλικό Όπεν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν επίσης στο Παρίσι.

“Για μένα το βασικό είναι να βελτιωθώ. Υπήρχαν πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω σήμερα και θα μπορούσαν να μου δώσουν την ευκαιρία να παίξω καλύτερα. Ελπίζω αύριο να είμαι καλύτερα και φυσικά στα επόμενα τουρνουά σε Μαδρίτη και Ρώμη.

Προσπάθησα να μην βάλω όλη την ένταση στο σερβίς μου. Δεν είμαι σε θέση να σερβίρω στο 100%. Δεν ένιωσα πόνους σήμερα αλλά δεν έχω καταφέρει να σερβίρω πολύ τους τελευταίους δύο μήνες. Απλά προσπαθώ να κάνω όσα μπορώ και πρέπει να κάνω, χωρίς να υπερβάλω. Προσπαθώ να πιεστώ μόνο όταν χρειάζεται” πρόσθεσε.

Ο Ράφα μίλησε και για το κοινό στις εξέδρες που γέμισε το γήπεδο το οποίο φέρει το όνομά του, για να τον δει να παίζει για μια ακόμη φορά.

“Το κοινό ήταν φανταστικό. Το γήπεδο ήταν γεμάτο από την αρχή. Ακόμα και πριν ξεκινήσει το ματς ήταν γεμάτο. Ένιωσα τη ζεστασιά και τη στήριξη. Είναι πολύ ξεχωριστό μέρος για μένα και με βοηθάει πολύ αυτό που ζω εγώ, η αγάπη του κόσμου”

 

 

BARCELONA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

 





tennis24.gr