Ο Ράφαελ Ναδάλ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και παραδέχθηκε ότι η εκπληκτική χρονιά που διανύει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, του δίνει σαφές προβάδισμα στη μάχη του GOAT.

Προσθέτοντας άλλους τρεις τίτλους Grand Slam στη συλλογή του, ο 36χρονος Σέρβος έφτασε τα 24 Majors στην καριέρα του, χτίζοντας διαφορά δύο τίτλων από τον Ναδάλ και τεσσάρων από τον Ρότζερ Φέντερερ.

Με δηλώσεις του στην Ισπανική “As”, ο 37χρονος Ισπανός χαρακτήρισε τον Νόλε ως τον κορυφαίο τενίστα στην ιστορία του αθλήματος..

“Οι αριθμοί είναι αριθμοί και τα στατιστικά είναι στατιστικά. Υπό αυτή την έννοια, ο Νόβακ έχει καλύτερους αριθμούς από εμένα και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο” είπε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ.

“Αυτή είναι η αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι απλά αίσθηση ότι ο ένας ή ο άλλος μπορεί να σε εμπνέει περισσότερο ή να σου αρέσει περισσότερο. Πιστεύω ότι όσον αφορά τους τίτλους, ο Τζόκοβιτς είναι ο καλύτερος στην ιστορία και δεν χρειάζεται να συζητήσουμε τίποτα περισσότερο σε αυτό” πρόσθεσε με περίσσια ειλικρίνεια ο Ναδάλ.

Ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα, έχει χάσει τα περισσότερα Grand Slam από οποιονδήποτε άλλον αντίζηλό του, λόγω τραυματισμού, όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τον ίδιο…

“Όπως πάντα, ο καθένας μπορεί να δει την ιστορία όπως θέλει, λέγοντας ότι έχει πολλούς τραυματισμούς. Κακή τύχη για μένα ή κακή τύχη που είχα αυτά τα θέματα με το σώμα μου. Ο Νόβακ έχει διαφορετικό σώμα και κατά κάποιον τρόπο είναι κι αυτό μέρος του αθλήματος. Τον συγχαίρω για όλα όσα έχει καταφέρει κι αυτό δεν μου προκαλεί κανένα είδος απογοήτευσης ή εκνευρισμού” πρόσθεσε ο Ναδάλ.

Ο χαρισματικός τενίστας μίλησε και για τον συμπατριώτη του και πρώην Νο1 του κόσμου, Κάρλος Αλκαράθ που παρά το νεαρό της ηλικίας του (20), έχει ήδη γράψει τη δική του ιστορία στο άθλημα.

“Ήταν το νούμερο ένα στον κόσμο μέχρι πρόσφατα. Αν και είναι πολύ νέος αυτή τη στιγμή, ουσιαστικά είναι ο μόνος αντίπαλος που βλέπω για τον Τζόκοβιτς.




tennis24.gr