Με διπλούς και τριπλούς σταθμούς εργασίας προσπαθούν τα Αστυνομικά Τμήματα να διαχειριστούν των μεγάλο όγκο αιτήσεων για τις νέες ταυτότητες που έχουν δεχθεί. Οι χώροι και ο εξοπλισμός είναι έτοιμοι και σήμερα ξεκίνησαν τα πρώτα ραντεβού, διάρκειας 30 λεπτών.

Η κάμερα του MEGA κατέγραψε καρέ καρέ την διαδικασία  σε ένα από τα 367 σημεία έκδοσης νέων  ταυτοτήτων.

Η διαδικασία

Ο πολίτης αφού έρθει και δώσει τα στοιχειά του στον αστυνομικό θα καταχωρηθούν και θα καθίσει σε μία καρέκλα όπου με την βοήθεια του αστυνομικού θα βγει η ψηφιακή φωτογραφία που θα μπει στην νέα ταυτότητα.

Έτοιμα είναι και τα φορητά κλιμάκια που απευθύνονται σε νοσηλευόμενους, υπερήλικες, ΑμεΑ με σοβαρά προβλήματα προσβασιμότητας και κρατούμενους. Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει πέντε.

Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία έχουν την δυνατότητα να κλείσουν το ραντεβού τους και τηλεφωνικά στο Αστυνομικό Τμήμα.

Χιλιάδες ραντεβού μέσα σε ένα 24ωρο

Μέσα σε ένα 24ωρο κλείστηκαν πάνω από 46.000 ραντεβού.

Σε 7 ημέρες από σήμερα οι πολίτες που κατέθεσαν τα χαρτιά τους θα κρατούν τις νέες ταυτότητες ενώ στα περισσότερα Αστυνομικά Τμήματα δεν υπάρχει ραντεβού ούτε για δείγμα με τα αμέσως επόμενα διαθέσιμα να ξεκινούν το Δεκέμβριο.

Για μερικούς ακόμη μήνες, από τις νέες ταυτότητες θα λείπει ο προσωπικός αριθμός, ο οποίος αναμένεται να προστεθεί από τον Δεκέμβριο.



megatv.com