Ένας διαρρήκτης έχει εντοπίσει το σπίτι που θέλει να κλέψει, χωρίς να γνωρίζει όμως ότι όλες οι κινήσεις του καταγράφονται και ότι το διαμέρισμα που έχει διαλέξει ανήκει σε αστυνομικό.

Βίντεο ντοκουμέντο

Στο αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε το MEGA, διακρίνεται ο 35χρονος διαρρήκτης να σκύβει προς την πόρτα. Προσπαθεί να καταλάβει αν ακούγονται ήχοι μέσα από το διαμέρισμα.

Στη συνέχεια, με τον φακό του κινητού, «διαβάζει» την κλειδαριά της πόρτας, ακούει έναν θόρυβο από την πολυκατοικία. Σκύβει ξανά προς την πόρτα.

Δε φαίνεται σίγουρος για το τι θέλει να κάνει. Βγάζει το κινητό ξανά και πληκτρολογεί. Έπειτα, σκύβει στα γόνατα και βάζει το αυτί του στη χαραμάδα της πόρτας. Αμέσως μετά απομακρύνεται προς την σκάλα.

Ο ατζαμής διαρρήκτης προσπαθεί για άλλη μία φορά με τον φακό του κινητού να καταλάβει τι πρέπει να κάνει για να ανοίξει την κλειδαριά. Τα παρατάει και κατευθύνεται ξανά προς την σκάλα.

Την παρουσία του όμως έχει αντιληφθεί γείτονας που έχει καλέσει το 100, με τον 35χρονο διαρρήκτη να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στο τμήμα της περιοχής.

Ζευγάρι τουριστών προσποιήθηκαν τους πελάτες

Προσποιήθηκαν τους πελάτες και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν να αποσπάσουν βραχιόλι αξίας 6.500 χιλιάδων.

Αρχικά, στο κοσμηματοπωλείο στις Μοίρες Ηρακλείου, μπήκε μία γυναίκα και ζήτησε να δοκιμάσει ένα ζευγάρι σκουλαρίκια που είχε δει στη βιτρίνα.

«Εγώ εκείνη την ώρα βγάζοντάς τα, δεν έκλεισα το τζάμι τελείως της βιτρίνας. Μου ζήτησε λοιπόν να της τα φορέσω στο αυτί, γιατί η κυρία είχε τα νύχια της φτιαγμένα, ήταν λίγο μεγάλα», λέει ο καταστηματάρχης.

Εκείνη την στιγμή μπήκε ο συνεργός της και άρπαξε το βραχιόλι από την ανοιχτή βιτρίνα. Όταν ένιωσε σίγουρος ότι ο ιδιοκτήτης δεν τον έχει αντιληφθεί, το έβαλε σιγά σιγά μέσα στο τσαντάκι του.

Τότε, άφησαν μία προκαταβολή 20 ευρώ για τα σκουλαρίκια και είπαν στον ιδιοκτήτη ότι θα επιστρέψουν να τα πάρουν.

«Πήραν τα στοιχεία οι αστυνομικοί, βρήκαν τις πινακίδες, ενημέρωσαν στα Χανιά τους συναδέλφους και τους περιμένανε στο ξενοδοχείο το οποίο διέμεναν».

Το ζευγάρι μαζί έναν συνεργό τους συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

Εκεί, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου κλήθηκε να τους αναγνωρίσει και να πάρει πίσω το βραχιόλι.megatv.com