Η προσωπικότητα του Γιόκιτς, η παιδικότητα ενός “θηριώδη” αντιστάρ και η προσέγγιση που εκείνος έχει σε οτιδήποτε έρχεται να συμπληρώσει τις περγαμηνές της καριέρας του είναι όσα τον κάνουν αγαπητό. Ο Σέρβος απολαμβάνει την εκτίμηση πρώτα από όλα από τους συμπαίκτες του που δεν χάνουν την ευκαιρία να πλέξουν το “εγκώμιό” του. Η πρώτη του κίνηση μετά την κατάκτηση του πρώτου βραβείου για τον πολυτιμότερο παίκτη της κανονικής περιόδου ήταν να εμφανιστεί στην πατρίδα του πάνω στα αγαπημένα του άλογα. Με το πιο απελευθερωμένο πνεύμα της επιτυχίας!

Ο ίδιος θέλει να κάνει χαρούμενους όσους είναι γύρω του… Δεν στέκεται μόνο στο “πρέπει” του πρωταθλητισμού. Ενώ δεν αρκούσε και ένα ξέσπασμα στο timeout του πέμπτου τελικού για να διαφοροποιήσει την κατάσταση. Και σύμφωνα με το μπασκετικό του “ταίρι”, τον Τζαμάλ Μάρεϊ είναι και ο λόγος που ο Νίκολα δεν έχει φτάσει το… ταβάνι του, που θα ακολουθήσει.

Στιγμές πριν το Game 5, ο Καναδός γκαρντ έλεγε πως «κάποιες πάσες, η ταχύτητα με την οποία τις μοιράζει, αυτό είναι το στοιχείο που με εντυπωσιάζει περισσότερο. Αν δει μία πάσα, δεν διστάζει… Κέρδισε το πρώτο βραβείο του MVP, οπότε είχε καλύτερους αριθμούς όταν κέρδισε το δεύτερο και τώρα είναι ακόμη πιο ανεβασμένοι. Δεν έχουμε δει τα πάντα από εκείνον, έχουμε μπροστά μας την πλευρά του Γιόκιτς που δεν έχουμε δει, την απόλυτη κυριαρχία του, πολύ μεγαλύτερη από ό,τι έχει υπάρξει». Το συγκεκριμένο δίδυμο στην παρθενική του παρουσία σε τελικούς NBA έχει καταφέρει να δώσει ραντεβού με την ιστορία.

Στην “λαϊκή” επιταγή πως κάθε σπουδαίος παίκτης χρειάζεται δίπλα του έναν εξαιρετικό παρτενέρ, ο Γιόκιτς έβαλε δίπλα του τον Μάρεϊ (και αντίστροφα) και μαζί τράβηξαν προς την τελική ευθεία. Μπήκαν στην εξίσωση με τα μεγαλύτερα δίδυμα που έχουν συστηθεί στη Λίγκα και μαζί κατέρριψαν ρεκόρ που προσέθεσαν “συν” στην προσπάθεια των Νάγκετς.

Ο Γιόκιτς αρνήθηκε τον ρόλο του μοχανικού.., καβαλάρη! Δημιούργησε μέσα από την ελεύθερη φύση του ένα ιδανικό σύνολο που βάλθηκε να πείσει και τους πιο σκληρούς επικριτές πως αξίζει την κορυφή. Ο Σέρβος πιστώνεται ένα μερίδιο που θα μοιράσει με τη σειρά του στην οικογένεια των Νάγκετς, όπως συνηθίζουν να φωνάζουν σε κάθε ζντο τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως κάλπασε με τις δυνάμεις του, επέμεινε όταν πολλοί παραμέρiσαν τις πιθανότητές του και κέρδισε τον σεβασμό με το φανταχτερό του δαχτυλίδι.

bwin – Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!



gazzeta.gr