Ο 30χρονος Ιορδανός διεθνής σέντερ εξεπλάγη όταν ενημερώθηκε από το Gazzetta για την ξαφνική απώλεια του Ντίνου Μήτογλου και σχολιάζοντας την πρώτη αντίπαλό της ομάδας στο Mundobasket, έκανε λόγο ομάδα επιπέδου Euroleague.

Στην 3η συμμετοχή σε Mundobasket, η Ιορδανία ψάχνει την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση (ρεκόρ 0-8) και ο αρχηγός και πιο γνωστός της παίκτης, Αχμέτ Ντουβερίογλου μίλησε στους Έλληνες απεσταλμένους δημοσιογράφους στην Μανίλα για την δύσκολη πρεμιέρα της ομάδας του απέναντι στην «επίσημη αγαπημένη».

«Η Ελλάδα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, με απίστευτους παίκτες κι εξαιρετικό προπονητή, οπότε θα είναι πολύ δύσκολο ματς για μας. Θα δώσουμε, όμως, τον καλύτερο εαυτό μας και θα παλέψουμε μέχρι τέλους.», μας είπε αρχικά ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2017 με την Φενερμπαχτσέ.

«Γνωρίζω ότι έχετε αρκετές απουσίες και σίγουρα σας λείπει ο πολυτιμότερος παίκτης σας, αλλά το ρόστερ έχει πολύ βάθος με 12 παίκτες επιπέδου Euroleague. Γι’ αυτό και σας θεωρώ από τα φαβορί της διοργάνωσης.», συνέχισε ο πρώην συμπαίκτης του Κώστα Σλούκα (2016-2020), προφανώς χωρίς να γνωρίζει ότι η Εθνική ομάδα θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς τον Ντίνο Μήτογλου

«Δεν ήξερα ότι δεν θα παίξει ο Μήτογλου. Από σας το μαθαίνω…», πρόσθεσε με μεγάλη δόση απορίας, πριν αναλύσει μέσα σε μία πρόταση τι πρέπει να προσέξουν αυτός και οι συμπαίκτες του για να μπορέσουν να κοιτάξουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα μάτια.

«Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συνεπείς και πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα γιατί οι αντίπαλοί μας μπορούν να μας κάνουν ζημιά με πολλούς τρόπους. Έχουν σουτέρ κι έχουν και μέγεθος μέσα στην ρακέτα, οπότε αν έχουμε καλή απόδοση στην άμυνα, τότε ίσως να έχουμε μεγαλύτερη τύχη.», υπερθμάτισε ο πρώην παίκτης της Μπούρσασπορ και κατέληξε:

«Ο βασικός στόχος μας είναι να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρώτα έχουμε την Ελλάδα και εν πρώτοις θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να διεκδικήσουμε όσες περισσότερες πιθανότητες μας αναλογούν.», ήταν οι τελευταίες κουβέντες του Αχμετ Ντουβερίογλου, που μόλις έκλεισαν οι κάμερες και τα μικρόφωνα, έπλεξε το εγκώμιο του Νίκου Ρογκαβόπουλου με τον οποίο έπαιξε πέρυσι αντίπαλο στο τουρκικό πρωτάθλημα.





gazzeta.gr