Αυτό το ταξίδι μοιάζει ονειρικό και ο Αντώνης Καραγιαννίδης θέλει να το ζήσει ως ο μοναδικός Έλληνας που δήλωσε συμμετοχή στο 1ο International Draft της G League το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 28 του μήνα.

Από τα… ξύλινα κλειστά της Elite League στα επιβλητικά γήπεδα των θυγατρικών ομάδων του ΝΒΑ. Και μόνο η σκέψη μοιάζει χορταστική για τον Αντώνη Καραγιαννίδη (21, 2.04) ο οποίος αποφάσισε να το τολμήσει, να πραγματοποιήσει δηλαδή ένα παιδικό όνειρο. Ο 21χρονος σέντερ είναι ο μοναδικός Έλληνας που δήλωσε συμμετοχή στο πρώτο International Draft της G League το οποίο προφανώς αφορά αθλητές με καταγωγή εκτός Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (28/6). Οι θυγατρικές ομάδες των franchise’s του ΝΒΑ θα επιλέξουν 30 international παίκτες και ο πρώην παίκτης του Αίαντα Ευόσμου αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή έχοντας προφανώς θετικό feedback μέσα από τον κύκλο επαφών που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποί του.

«Είναι ένα όνειρο ζωής και αποφάσισα να το κυνηγήσω αντιλαμβανόμενος προφανώς το όποιο επίπεδο δυσκολίας εμπεριέχει. Η αλήθεια είναι ότι μέσα από τις συζητήσεις που προηγήθηκαν διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον δύο ομάδες έχουν ενδιαφέρον για μένα και θα έλεγα ότι έτσι μου δόθηκε το έναυσμα για να δηλώσω συμμετοχή. Τι να πω… μακάρι να επιλεγώ», είπε ο ίδιος στο Gazzetta.

Ο Αντώνης Καραγιαννίδης προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ και φέτος αγωνίστηκε στον Αίαντα Ευόσμου όπου συμπεριλήφθηκε στους καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες στην Elite League. «Η φετινή χρονιά ήταν εξαιρετική για μένα. Θα έλεγα ότι μου έδωσε ψυχολογία και μέσα από την όποια βοήθεια προσέφερα στον Αίαντα Ευόσμου, απέκτησα αυτοπεποίθηση», συμπλήρωσε.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε με 10 πόντους και επτά ριμπάουντ κατά μέσο όρο, κυρίως όμως με την αίσθηση ότι πάτησε στιβαρά σ’ ένα σκαλοπάτι ούτως ώστε να κυνηγήσει κάτι υψηλότερο. «Άγχος υπάρχει και είναι λογικό. Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να σκεφτώ τι πρόκειται να ζήσω εφόσον επιλεγώ από κάποια ομάδα. Θα αφήσω τα πράγματα να εξελιχθούν κι εφόσον μου δοθεί η ευκαιρία να ζήσω το όνειρό μου, να είστε σίγουροι ότι θα δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ», κατέληξε.



gazzeta.gr