Ο Άρης επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από απουσία πέντε ετών καθώς φιλοξενεί (4/10, 20:00) την κάτοχο του Eurocup Γκραν Κανάρια στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης με την προσδοκία να γιορτάσει την επιστροφή του με μια σπουδαία νίκη.

Οι «κίτρινοι» ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν κι αυτό αναδείχθηκε εξάλλου μέσα από τη σημερινή (3/10) Media Day όπου σημειώθηκε το επίπεδο δυσκολίας της αναμέτρησης απέναντι στην ισπανική ομάδα. Κατά τον Λευτέρη Μποχωρίδη, ο έλεγχος του ρυθμού αποτελεί τη βασική προϋπόθεση νίκης για τον Άρη καθώς υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι… «είναι μία πολύ καλή ομάδα, έχει έμπειρους παίκτες οι οποίοι μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνοι αν τους αφήσεις να τρέξουν στο γήπεδο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό». Συνολικά για τις βλέψεις της ομάδας στο Eurocup εκτίμησε ότι όλα θα φανούν στο παρκέ. «Στο γήπεδο φαίνονται όλα και δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στις δηλώσεις. Είναι η φιλοσοφία του κόουτς όλα να ξεκινούν από την άμυνα και θα πρέπει να εστιάσουμε σε αυτή. Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα η οποία ήδη έχει τρεις αγώνες στα πόδια της. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας και η δε ετοιμότητά μας θα φανεί μέσα στο γήπεδο».

Για παίκτες, όπως ο Μάρκους Καρ, η αυριανή (4/10) εμπειρία προβλέπεται μοναδική καθώς ο Καναδός γκαρντ έχει ακούσει αρκετά για την ατμόσφαιρα του κατάμεστου Παλέ και όπως σημείωσε… «πραγματικά ανυπομονώ να τη ζήσω. Έχω δει αρκετά βίντεο, μίλησε και με αρκετούς συμπαίκτες μου και περιμένω μια μαγική ατμόσφαιρα».

Η αποστολή της Γκραν Κανάρια ήδη έφτασε στη Θεσσαλονίκη «κουβαλώντας» στις πλάτες της το κακό ξεκίνημα στο ισπανικό Πρωτάθλημα, τις δύο ήττες σε τρία παιχνίδια, αναζητώντας μια μορφή εξιλέωσης. Αρκετοί παίκτες της ισπανικής ομάδας θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στο Αλεξάνδρειο, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον προπονητή της, Γιάκα Λάκοβιτς, ο οποίος ξέρει καλά την ατμόσφαιρα που θα χρειαστεί να διαχειριστούν οι παίκτες του. «Αντιμετωπίζουμε μια νέα ομάδα στη διοργάνωση, η οποία όμως είναι ιστορική για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θα είναι ένα ματς ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων εξαιτίας της ποιότητας που έχουν και της ατμόσφαιρας που θα δημιουργήσουν οι φίλαθλοι του Άρη», είπε μεταξύ άλλων ο Σλοβένος τεχνικός.



gazzeta.gr