Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν η Capital Group, η Navios Maritime Partners, η Neda Maritime Agency, η Star Βulk και η Thenamaris.

«Υπάρχει πολλή συζήτηση, πολλή σκέψη για το πώς θα μπορέσουμε πραγματικά να κάνουμε το Κέντρο της Μείωσης Εκπομπών ρύπων, πιο επιδραστικό, πώς θα είμαστε βέβαιοι για το πως θα δείξουμε και στον υπόλοιπο κόσμο τι είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε ώστε ο υπάρχων παγκόσμιος στόλος να μειώσει τις εκπομπές ρύπων. Από όλη την οικογένεια της Lloyds ένα τεράστιο ευχαριστώ», δήλωσε ο Nick Brown, CEO του Lloyd’s Register.

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης, Πρόεδρος και Ιδρυτής της Capital Maritime & Trading Corp., ανέφερε: «Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτή τη συμμαχία που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας για τη ναυτιλιακή βιομηχανία στην Ελλάδα».

Με τη σειρά της η Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος του Δ.Σ. και CEO της Navios Maritime Partners LP, σημείωσε: «Η Navios αναγνωρίζει τη θεμελιώδη σημασία της ανάπτυξης κατάλληλων τεχνολογιών και λύσεων για τη μείωση των εκπομπών του άνθρακα».

Το Nαυτιλιακό Κέντρο Μείωσης εκπομπών ρύπων αποσκοπεί να εξαλείψει τα εμπόδια που προκύπτουν από τεχνικές δυσκολίες, παρακωλύουν επενδύσεις και παρεμποδίζουν την αναζήτηση και απόδοση λύσεων που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GΗG) του υπάρχοντος παγκόσμιου στόλου, προσφέροντας ένα ευέλικτο πλαίσιο εμπιστοσύνης και συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της ναυτιλιακής εφοδιαστικής αλυσίδας.



megatv.com