Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta το ρόστερ του Ολυμπιακού και τις ανάγκες του.

Μερικά πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι πιο απλά απ΄ ότι φαίνονται. Για παράδειγμα, όταν μιλάμε για μεταγραφές…

Ποια ήταν η βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού κατά τη φετινή σεζόν, με βάση τις συμμετοχές των παικτών ως βασικοί σε όλες τις διοργανώσεις;

Πασχαλάκης (27 συμμετοχές)

Ρόντινεϊ (20), Παπασταθόπουλος (30), Ντόη (24) η, Μπα (23), Ρέαμπτσιουκ (41)

Εμβιλά (40), Χουάνγκ (37), Φορτούνης (23)

Μπιέλ (35), Μπακαμπού (30), Μασούρας (26)

Και ποιοι ήταν οι άλλοι παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές; Χάμες (18), Ελ Αράμπι (15), Σισέ (15), Τζολάκης (14), Πίπα Άβιλα (14), Βατσλίκ (13), Σαμασέκου (12), Βρουσάι (12).

Αυτοί λοιπόν ήταν οι 20 παίκτες του Ολυμπιακού που έπαιξαν περισσότερο στην αρχική ενδεκάδα σε όλη τη σεζόν.

Ποιος είναι ο στόχος κάθε ομάδας: η αναπλήρωση των κενών της και η αναβάθμιση του ρόστερ της, φέρνοντας σε κάποιες θέσεις καλύτερους από αυτούς που έχει.

Άρα, ο Ολυμπιακός…

Πρώτον, πρέπει να αναπληρώσει τα διαφαινόμενα κενά των Εμβιλά, Μπακαμπού, Παπασταθόπουλου, τριών παικτών της ενδεκάδας του, που έληξαν τα συμβόλαια τους, δεν ανανεώθηκαν και φαίνεται ότι δεν θα ανανεωθούν. Πρέπει να φέρει ένα αμυντικό χαφ υψηλών προδιαγραφών (όχι π.χ. τον Κανέ), ένα σέντερ φορ-γκολτζή κι ένα στόπερ ηγέτη.

Δεύτερον, με την αποχώρηση του δανεικού Σαμασέκου, πρέπει να αποκτηθεί ένας τρίτος κεντρικός χαφ, με δυνατότητα να παίζει και στο 4-2-3-1 και στο 4-3-3. Επιπέδου σχεδόν όπως οι δύο βασικοί. Μπορείς να πεις ότι υπάρχει τέτοιος στο ευρύτερο ρόστερ, ο Μαντί, αλλά μπορείς να τον πεις και ξαναζεσταμένο φαγητό κι ο ίδιος δηλώνει ότι θέλει να μείνει στην Ιταλία. Παρεμπιπτόντως, δεν μένει κι άλλος σε λήξη συμβολαίου, (ο Κασάμι) οπότε πρέπει κι αυτός να αντικατασταθεί. Κι εδώ υπάρχουν λύσεις από το ευρύτερο ρόστερ (Μπουχαλάκης, Κουντέ), αλλά η διάθεση και του Ολυμπιακού και των ίδιων φαίνεται να είναι να αλλάξουν δρόμους. Μία λύση ίσως θα ήταν ο Φαντιγκά η, ο Αγκιμπού, για φρέσκο αίμα.

Τρίτον, έχει ήδη αποχωρήσει ο Χάμες και σε συνδυασμό με τη μη παραμονή του Κανός, που από το Γενάρη είχε δώσει λύσεις, πρέπει να αποκτηθεί τουλάχιστον ένας επιθετικογενής, που θα κάνει τη διαφορά, με δυνατότητα να παίζει και στα πλάγια και πίσω από τον φορ.

Τέταρτον, με τον Ελ Αράμπι σε κάθετη πτώση χρειάζεται κι άλλο σέντερ φορ που να έχει το γκολ ο Ολυμπιακός. Μία λύση θα μπορούσε να είναι ο Χασάν, με ό,τι ερωτηματικά φέρνει η επί διετία απουσία του από την ομάδα.

Πέμπτον, ο Σισέ είναι υπό μεταγραφή, συνεπώς η ομάδα θέλει ένα στόπερ αθλητικό, ψηλό, γρήγορο, που να ταιριάζει ως δίδυμο με τον εμπειρο στόπερ, του οποίου η προσθήκη είναι προτεραιότητα.

Έκτον, ο Πίπα έχει φύγει από το Γενάρη και ο Ανδρούτσος είναι χωρίς συμβόλαιο. Οπότε, είτε θα πρέπει να κρατηθεί ο Ανδρούτσος, είτε να αποκτηθεί άλλος δεξιός μπακ, πιο κλασικός μάλιστα από τον Ανδρούτσο.

Έβδομον, εξυπακούεται ότι κάθε άλλος παίκτης που θα φύγει, πρέπει να αντικατασταθεί. Όπως για παράδειγμα, ο Ρέαμτσιουκ η, ο Μπιέλ η, ο Χουάνγκ-που ο Χουάνγκ δεν πρέπει να φύγει. Ειδικά ο Μπιέλ είναι ξεχωριστή περίπτωση, καθώς όσο παίζει εξτρέμ δεν θα κάνει τη διαφορά, άρα ο νέος προπονητής πρέπει να αποφασίσει αν του κάνει για τη θέση του μεσοκυνηγού, δηλαδή του Φορτούνη, ειδάλλως να πωληθεί και να έρθει κι άλλος πλάγιος επιθετικός που κάνει τη διαφορά. Ειδικά με τον Μασούρα σε τέτοια κατάσταση εδώ και τόσο καιρό. Μία λύση για αντι Μπιέλ θα μπορούσε να είναι ο Ζίνκερναγκελ.

Όγδοον, για να γεμίσει το ρόστερ, πρέπει να αποφασιστεί αν θα δοθεί η ευκαιρία στον Ραμόν να παίξει η, θα προωθηθεί ο Κίτσος. Ή ακόμη και στους δύο αν κριθεί πως μπορεί με αυτόν τον τρόπο να καλυφθεί το κενό που θα δημιουργήσει μία πώληση του Όλεγκ.

Απλά δεν είναι τα πράγματα;…

Άσχετο: ο ΟΦΗ είναι έτοιμος να πουλήσει παίκτη του, λογικά τον Μανδά. Δεν ξέρω αν τον δώσει στην ΑΕΚ η, στο εξωτερικό…

gazzeta.gr