Το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, το οποίο στεγάζεται εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall και δημιουργήθηκε από την Lamda Development με στόχο να προάγει τις αρχές και αξίες του Ολυμπισμού, είχε την μεγάλη τιμή να συμπεριληφθεί στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία στο Παρίσι, σε μια λιτή, υψηλού συμβολισμού τελετή, που παρουσίασε η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου.

«Υποδεχόμαστε την ολυμπιακή φλόγα, αυτό το μοναδικό σύμβολο, με τον πρέποντα σεβασμό και την ελπίδα όλα όσα συμβολίζει να δώσουν δύναμη στους σπουδαίους αθλητές μας που μας κάνουν υπερήφανους με τα επιτεύγματά μας», είπε ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda development.

Η Τελετή Υποδοχής ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό μουσικοχορευτικό δρώμενο, που υπογράφει η Επίσημη Χορογράφος της τελετής Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, Άρτεμις Ιγνατίου.

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

«Για μένα είναι πάρα πολύ μεγάλη συγκίνηση να μεταφέρω ξανά το ολυμπιακό σύμβολο σε αυτό το κόσμημα του ολυμπισμού που είναι το ολυμπιακό μουσείο των Αθηνών»,  είπε ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda development.

Η Τελετή ολοκληρώθηκε με την Ολυμπιακή Φλόγα να παραδίδεται στο ΟΑΚΑ, ώστε να συνεχίσει το ταξίδι της.



megatv.com