Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική για τα όσα συνέβησαν στο Game 1 των τελικών της Basket League απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Τα όσα συνέβησαν πριν την έναρξη του πρώτου τελικού της Basket League στο ΣΕΦ, με την επίθεση που δέχτηκε η αποστολή του Παναθηναϊκού θα κοστίσουν στον Ολυμπιακό μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, μετά από απόφαση του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ.

Την ποινή αυτοί οι «ερυθρόλευκοι» θα την εκτίσουν στο Game 5 της σειράς των τελικών, αν και εφόσον υπάρξει τέτοιο. Διαφορετικά αυτό θα συμβεί στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν, με τον Ολυμπιακό να προσφεύγει στο ΑΣΕΑΔ. Οι δύο αιώνιοι κοντράρονται απόψε (21:15 – ΕΡΤ3, live στο Gazzetta) για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς, με τους Πειραιώτες να προηγούνται 1-0.

Η ανακοίνωση της ποινής στον Ολυμπιακό

1) Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: α) για επεισόδια δυσφημιστικά για το άθλημα στον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων, ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής ημέρας από αγώνες πρωταθλήματος ή κυπέλλου και χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ, β) για απαγορευμένη χρήση πανό χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ) και γ) παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (άναμμα πυρσών), χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) που διεξήχθη στις 4-6-2023.

2) Απαλλάσσεται η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ της κατηγορίας περί εκτεταμένων υβριστικών συνθημάτων σε βάρος φυσικών προσώπων, για τον ως άνω αγώνα.

gazzeta.gr