Το δίδυμο των Γουόκαπ και Γουίλιαμς Γκος αποτελεί το «κλειδί» για τον Ολυμπιακό, ενόψει των κρίσιμων παιχνιδιών απέναντι στην Μπαρτσελόνα για τα play off της EuroLeague.

Το ντέρμπι της Stoiximan Basket League ανήκει στο παρελθόν και ο Ολυμπιακός, μετά και το αποψινό ματς απέναντι στον Προμηθέα στο ΣΕΦ, θα στρέψει για τα καλά το βλέμμα του στην EuroLeague και τα play off.

Εκεί όπου θα πρέπει να κοντραριστεί απέναντι στην Μπαρτσελόνα και να της «σπάσει» την έδρα, αν θέλει να φτάσει στο τρίτο διαδοχικό Final Four. Πορευόμενος με τις σταθερές του και το πλήρες ρόστερ του, το οποίο δεν είδαμε σε παράταξη αρκετές φορές στη σεζόν.

Η επιστροφή του Φίλιπ Πετρούσεφ θα δώσει μεγαλύτερη ευελιξία στις θέσεις των ψηλών. Ο Ολυμπιακός αποτελεί μια ομάδα που γνωρίζει καλά τα πλεονεκτήματά της. Τη σταθερά του Παπανικολάου, την επίδραση του Φαλ και όλα αυτά που τον έχουν τοποθετήσει στην ελίτ της EuroLeague.

Ωστόσο το δίδυμο που θα ορίσει το ταβάνι του έρχεται από τους γκαρντ. Οι Τόμας Γουόκαπ και Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος θα γίνουν οι ρυθμιστές για τη σειρά, με τους «ερυθρολεύκους» να θέλουν το μάξιμουμ από τους δύο οργανωτές τους.

Γουόκαπ και Γουίλιαμς Γκος να βρεθούν υγιείς

Ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς. Και μερικοί εξ αυτών δεν καλύπτονται εύκολα. Ο Γουόκαπ μπορεί να έκανε τρομερή υπερπροσπάθεια για να αγωνίζεται με πρησμένο αστράγαλο, όμως η έντασή του φυσιολογικά ήταν πεσμένη μέσα στο παρκέ.

Για έναν παίκτη που μπήκε στη σεζόν όντας στα… κόκκινα, μετά την αδιάκοπη συμμετοχή του στην πορεία του Ολυμπιακού αλλά και της Εθνικής στη Μανίλα. Και η αλήθεια είναι πως οι τραυματισμοί του Γουίλιαμς Γκος δεν έχουν επιτρέψει στον Μπαρτζώκα να έχει σε καλή κατάσταση τους δύο γκαρντ του για μεγάλο πλήθος παιχνιδιών.

Γεγονός που εν πολλοίς έπαιξε και ρόλο στην προσέγγιση των Πειραιωτών, οι οποίοι έχουν πολύ χαμηλότερο αριθμό κατοχών σε σχέση με πέρσι. Κάτι που προκύπτει αυτόματα, όταν οι γκαρντ σου δε βρίσκονται στο 100%. Το τελευταίο διάστημα, αμφότεροι έχουν ξεπεράσει τα προβλήματά τους και στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο δε θέλουν άλλη… στραβή ως το φινάλε της σεζόν.

Η άνοδος του Γουίλιαμς Γκος

Μετά τον τραυματισμό του στο Κύπελλο Ελλάδας και συγκεκριμένα στον ημιτελικό, ο Αμερικανός έχασε ένα μεγάλο κομμάτι στη μέση της σεζόν. Μάλιστα χρειάστηκε να μπει δίχως να βρεθεί σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας.

Το τελευταίο διάστημα, όπως έδειξε άλλωστε και στο ντέρμπι, παίζει το καλύτερο μπάσκετ της σεζόν για εκείνον. Η ταχύτητα και η αθλητικότητά του «ξεκλειδώνουν» αρκετές πίστες για τον Ολυμπιακό σε άμυνα και επίθεση.

Άλλωστε είναι ο… ήρωας του Βελιγραδίου στη νίκη επί της Παρτίζαν, που σφράγισε την παρουσία του Ολυμπιακού στα play off.

Με εξαίρεση την αναμέτρηση κόντρα στη Φενέρ, ο Γουίλιαμς Γκος ανέβασε το επίπεδό του και φέρνει στοιχεία που έχουν ανάγκη οι «ερυθρόλευκοι», κάνοντάς τους να φαίνονται πιο αλέγροι στο παρκέ, ειδικά στα λεπτά με τη 2nd unit.

Η συνύπαρξή τους

Πέραν όλων των υπολοίπων, ο Μπαρτζώκας αρέσκεται αρκετά στο να παίζει με τους δύο χειριστές του όταν τα παιχνίδια πηγαίνουν προς το φινάλε. Για να έχει τις καλύτερες αποφάσεις στο παρκέ, αλλά και επειδή το δίδυμο με τον Γουόκαπ μπορεί να βρει λύση σε πολλές καταστάσεις στην άμυνα.

Αμφότεροι πολύ πιεστικοί πάνω στην μπάλα, αφού για τον Γουόκαπ δε χρειάζονται καν διαπιστευτήρια, με τον Γκος να παίζει εκπληκτικά απέναντι σε ψηλότερους τις αλλαγές.

Στοιχεία τα οποία προσφέρουν ευελιξία και δημιουργούν συνθήκες που αρέσουν στον Ολυμπιακό, ειδικότερα στα play off. Εκεί όπου η βελόνα της έντασης ακουμπάει το κόκκινο. Στοιχεία που εν πολλοίς θα ορίσουν και το ταβάνι της φετινής προσπάθειας του Ολυμπιακού, με τους δύο χειριστές του σε πρωταγωνιστικό ρόλο.





gazzeta.gr