Το Gazzetta σας μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί τόσο στα αποδυτήρια της Μπριζ όσο και στις τάξεις των φίλων της που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη και σας παρουσιάζει τις αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Η Μπριζ μετά από 32 χρόνια και το Κύπελλο Κυπελλούχων της σεζόν 1991-92 έχει μπροστά της την ιστορική ευκαιρία να φτάσει και πάλι στην ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι Βέλγοι νίκησαν με το… εύθραυστο 1-0 τον ΠΑΟΚ στο «Jan Breydel Stadium» και έρχονται στην «καυτή» Τούμπα για να «προστατέψουν» το μικρό προβάδισμα τους. Βέβαια η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου απέδειξε στον προηγούμενο γύρο, πως στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ προερχόταν από θρίαμβο στην έδρα της Μπέτις, νίκησε με 2-0 τους Ασπρόμαυρους στο «Μάξιμιρ», όμως στην Τούμπα υπήρχε μόνο μια ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και με όπλο τη δυναμική του κόσμου οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν θριαμβευτική «πεντάρα». Ένα ματς… μήνυμα για την Μπριζ.

Η αισιοδοξία των παικτών της Μπριζ και ο φόβος των οπαδών

O Bέλγος δημοσιογράφος της «Nieuwsblad Sport», Πίτερ-Ζαν Καλκοέν, ακολούθησε την αποστολή της Μπριζ στη Θεσσαλονίκη και μιλώντας στο Gazzetta μετέφερε την κατάσταση που επικρατεί λίγες ώρες πριν τη σέντρα της μεγάλης ρεβάνς.

Σύμφωνα με τον Καλκοέν στα αποδυτήρια υπάρχει μια αισιοδοξία αλλά με ένα όριο. Οι ποδοσφαιριστές της Μπριζ πιστεύουν πως στο σφύριγμα της λήξης αυτοί θα προκριθούν στα ημιτελικά, όμως είναι «προσγειωμένοι». Ξέρουν πως με το σκορ στο 1-0 τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Μπορεί οι παίκτες των Βέλγων να είναι ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι για τη «μάχη» της Θεσσαλονίκης αλλά στις τάξεις των φίλων της ομάδας υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία. Και όχι για το κατά πόσο η ομάδα τους θα περάσει στην επόμενη φάση…

Όπως προκύπτει φίλοι της Μπριζ που βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλονίκη φοβούνται για την ασφάλεια τους στην πόλη, λόγω όσων έγιναν στο Βέλγιο. Θυμίζουμε πως οι φιλοξενούμενοι θα έχουν στο πλευρό τους περισσότερους από 1.000 οπαδούς.

Με αλλαγές στα 3/4 της άμυνας και στο «9» η Μπριζ

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε, δεν αλλάζει κάτι για μας Δεν έχουμε στο μυαλό μας άλλα πλάνα», ανέφερε κατά τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ο υπηρεσιακός της Μπριζ, Νικ Χάγιεν. Όπως είναι εύκολα κατανοητό οι Βέλγοι θα αγωνιστούν με τον ίδιο σχηματισμό με το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας.

Η Μπριζ θα κατέβει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με 4-3-3. Από τη στιγμή που ο Μινιολέ είναι τραυματίας ο Γιάκερς θα είναι στην εστία. Ο Σαμπέ θα παίξει δεξιά, όμως θα αλλάξουν τα 3/4 της αμυντικής γραμμής. Ο Γιόρνε Σπίλερς προπονήθηκε φορώντας προστατευτική μάσκα λόγο τραυματισμού στο πρόσωπο, όμως δύσκολα θα βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα. Ο Ορντόνεθ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί βασικός με τον Μπογιατά στο πλευρό του αντί του τιμωρημένου Μέχελε. Κάρτες έχει συμπληρώσει και ο αριστερός μπακ Ντε Κάιπερ, ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον Μέιγιερ.

Το κέντρο αναμένεται να παραμείνει ανέγγιχτο. Ο Ονιεντίκα θα είναι στο «6», με τον Βέτλεσεν και τον αρχηγό Βανάκεν ως εσωτερικούς μέσους. Στην επίθεση θα υπάρχει αλλαγή τόσο προσώπου όσο και θέσης. Ο Σκόρας θα μείνει δεξιά στη γραμμή κρούσης και ο Ζουτγκλά που στο πρώτο ματς ήταν αριστερό εξτρέμ θα πάει στο «9» αντί του τρίτου τιμωρημένου, Τιάγκο. Η διαφορά στην παραγωγικότητα των δυο επιθετικών είναι αξιοσημείωτη, καθώς ο 22χρονος Βραζιλιάνος που έχει αγοράστεί ήδη από την Μπρέντφορντ ενόψει της επόμενης σεζόν έχει 26 γκολ και τέσσερις ασίστ σε 48 εμφανίσεις, ενώ ο 25χρονος Ισπανός έχει οκτώ γκολ και επτά ασίστ σε 41 συμμετοχές. Τέλος τη θέση του Ζουτγκλά στο αριστερό «φτερό» θα πάει ο 19χρονος ταχύτατος Αντόνιο Νούσα.



gazzeta.gr