Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε, μετά τη νίκη του κόντρα στον Σεμπάστιαν Όφνερ, στην προσαρμογή που χρειάζεται για τις διαφορετικές συνθήκες της Βαρκελώνης, από το Μόντε Κάρλο, ενώ μιλώντας για τη δύσκολη στιγμή στο 2ο set όπου βρέθηκε πίσω με 5-3, τόνισε ότι το αντιμετώπισε τέλεια κάνοντας εξαιρετική δουλειά πίσω από τη βασική γραμμή. 

“Αισθάνομαι αρκετά καλά, αλλά είναι νωρίς ακόμα στο τουρνουά.”, είπε ο Νο7 του κόσμου. “Οι συνθήκες εδώ είναι πολύ διαφορετικές από το Μόντε Κάρλο και το ένιωσα σήμερα την ώρα του αγώνα. Η δουλειά μου είναι να προσαρμοστώ και να διασφαλίσω ότι θα φέρω ξανά το καλύτερό μου παιχνίδι αυτήν την εβδομάδα στη Βαρκελώνη. Σήμερα ήταν ένα πολύ καλό τεστ για να δω που βρίσκομαι. Ελπίζω να συνεχίσω να βελτιώνομαι και να παίρνω τέτοιες νίκες.”

“Μπήκα μέσα στο παιχνίδι και άρχισα να παίρνω σχεδόν όλες τις μπάλες όσο πιο νωρίς γινόταν. Στο 2ο set νομίζω ότι μπήκε στο ρυθμό του αγώνα και κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του set ένιωθε ασταμάτητος. Έπρεπε να κάνω κάτι άλλο και κάπως αυτό λειτούργησε.”

“Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση με το 3-5 στο 2ο set. Την αντιμετώπισα τέλεια, κατάφερα να κάνω break και μετά από αυτό είχα ένα σερόι πόντων. Έκανα εξαιρετική δουλειά πίσω από τη βασική γραμμή, πιέζοντας όσο περισσότερο μπορούσα.”

Στη συνέχεια ο Τστσιπάς θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (19:00 GR) τον Ισπανό Ρομπέρτο Καρβάλες Μπαένα, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του Λορέντσο Μουζέτι με 7-6(4), 6-4. 

BARCELONA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)



tennis24.gr