Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα του αγοριού, ο 50χρονος αρχαιοφύλακας ασέλγησε στον 10χρονο γιο του, ενώ φέρεται να του έδειξε και πορνογραφικό υλικό.

Σημειώνεται πως ο 50χρονος υπάλληλος του μουσείου, ζει μόνος του στο νησί τα τελευταία 12 χρόνια, ενώ η οικογένειά του, η σύζυγος και η κόρη του, διαμένουν στην Αθήνα.

«Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα»

Για μπλεγμένη υπόθεση, το κουβάρι της οποίας μόλις άρχισε να ξετυλίγεται, κάνει λόγο, μιλώντας στο MEGA, ο διευθυντής του γυμνασίου – λυκείου του νησιού, Γιάννης Κουλάκης.

«Σήμερα, αισθανόμαστε ότι είναι μια φωτεινή ημέρα από την άποψη ότι αυτά βγήκαν πια στο προσκήνιο. Ο φύλακας δεν είναι από τη Νίσυρο, έχει διοριστεί τα τελευταία χρόνια. Μόνος του είναι στο νησί, η οικογένειά του είναι στην Αθήνα».

Σύμφωνα με τον κ. Κουλάκη:

«Με αφορμή αυτό (σ.σ. την καταγγελία),  ξεκίνησε μια διαδικασία. Εμείς, αυτό που κάναμε από την πρώτη στιγμή, ήταν ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες οι θεσμικές. Σήμερα έρχεται κλιμάκιο με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Χθες κάναμε μια πολύ σοβαρή κουβέντα με τα παιδιά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις. Πολλά παιδιά πλέον ανοιχτήκανε και μίλησαν. Ενδεχομένως οι προεκτάσεις να είναι πολύ μεγαλύτερες».

«Τα πράγματα δυστυχώς, από αυτά που βγαίνουν και θα βγούνε και στην πορεία, είναι πολύ χειρότερα», συμπληρώνει, τονίζοντας πως «είναι ένα κουβάρι που ξετυλίγεται», ενώ υπογραμμίζει πως «σίγουρα είναι πάνω από έξι» τα παιδιά με τα οποία συναναστρεφόταν ο 50χρονος αρχαιοφύλακας.

«Αυτή η ντροπή που μπορεί να νιώθουμε ενώ είμαστε θύματα, τους κάνει το θράσος ακόμα μεγαλύτερο. Άρα το να προσπαθώ εγώ στα παιδάκια μας να τους κάνω να ανοιχτούν και να πολεμήσουμε το σκουλήκι που εδρεύει πάνω μας, πρέπει να είμαι συνεπής στην εμπιστοσύνη απέναντί τους και τώρα είμαστε εμείς έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το τέρας».

«Αυτά που άκουσα εγώ είναι πολύ χειρότερα από την αρχική καταγγελία», καταλήγει.

«Ενημερώθηκε εισαγγελέας»

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, λέει:

«Από την αρχή αυτός ο άνθρωπος πήρε το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’. Πήγε στο τμήμα στης Νισύρου, τον έστειλαν στην Κω. Στην Κω πήγε περιπολικό και τον πήρε από το καράβι και η Ασφάλεια ασχολήθηκε με το περαστικό, υπάρχει ψυχολόγος στην Κω. Κατόπιν είδαν ότι ο άνθρωπος αυτός έχει παραβιάσει τους όρους διαμονής και μάλιστα είχε και απαγόρευση εισόδου».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλλιακμάνη:

«Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, είπε πως πρέπει το παιδί να το δουν ψυχολόγοι και μέχρι τότε δε θα απελαθεί. (…) Καταγγέλλει ότι αυτός ο άνθρωπος εκεί πέρα έδειχνε στο παιδί πορνογραφικό υλικό, δεν είναι απλή πράξη».

Από την πλευρά του, ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης, τονίζει:

«Εξετάζεται το παιδί για να τεκμηριωθεί καλύτερα το κατηγορητήριο και να διευρυνθούν και άλλες υποθέσεις που είναι εν κρυπτώ. Με ενοχλεί ότι υπάρχουν πολύ αργά αντανακλάστηκα σε αυτές τις υποθέσεις. Τα αντανακλαστικά, σε ό,τι αφορούν υποθέσεις με παιδιά, πρέπει να είναι πιο γρήγορα».

«Πρέπει να έχουμε 50.000 παιδόφιλους στην ελληνική επικράτεια. Αυτή είναι η αναγωγή της διεθνούς στατιστικής στον ελληνικό πληθυσμό», λέει ο ειδικός, σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρχει ειδικό μητρώο καταγραφής τέτοιων περιστατικών.megatv.com