Η Ομόνοια ετοιμάζεται ενόψει Άρη θέλοντας να συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έχει θέσει ως τον πιο ρεαλιστικό στόχο την… έξοδο στην Ευρώπη, αλλά πρώτα θα πρέπει να επιβληθεί σε ένα ματς υψηλών απαιτήσεων.

Οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές και γεμάτες αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Ομόνοια, η οποία καλείται να «τρέξει» ένα νικηφόρο σερί, καθώς αν το πετύχει θα έχει στο τέλος μιας πολύ δύσκολης χρονιάς θετικό πρόσημο, με οφέλη σε πρωτάθλημα και κύπελλο, δείχνοντας συνέπεια και διάρκεια στις επιτυχίες ακόμα και εν μέσω συμπληγάδων.

Η κατάκτηση του 2ου τη τάξει τροπαίου για 3η διαδοχική χρόνια εξιτάρει άπαντες στο «τριφύλλι», όμως ο επικείμενος αγώνας με τον Άρη για το πρωτάθλημα, έχει την ίδια αξία και σημασία. Και ως τέτοιο θα το αντιμετωπίσουν στην Ομόνοια.

Σαφώς το κύπελλο είναι τρόπαιο και θα είναι ότι καλύτερο για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς, ενώ σου εξασφαλίζει απευθείας ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ως εκ τούτου οι διπλές μονομαχίες 10-17 Ιουλίου με τους περσινούς πρωταθλητές είναι «τελικοί» πριν τον τελικό για τους πράσινους. Όμως το επαναλαμβάνω, προηγείται σε δύο 24άωρα ο πρώτος από τους 3εις αγώνες με τον Άρη, πριν παρεμβληθεί ο αγώνας με την Ανόρθωση. Και θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση η Ομόνοια να κερδίσει αυτό το ματς !!

Σημειώνοντας τα βαθμολογικά δεδομένα χθες, τα πράγματα είναι απλά. Το «τριφύλλι» κερδίζει το Σάββατο και υποσκελίζει τη λεμεσιανή ομάδα, με αναρρίχηση στην 3η θέση, η οποία δίνει το άκρως σημαντικό και πολύτιμο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Και αν «πατήσει» στο 3ο σκαλοπάτι, είναι στα πόδια των παικτών της Ομόνοιας να διατηρηθούν εκεί μέχρι τέλους. Σε 2ο διαδοχικό παιχνίδι στην έδρα της, οφείλει αυτή τη φορά να εκμεταλλευτεί αυτόν τον παράγοντα. Ως εκ τούτου ο ρεαλιστικός στόχος της Ευρώπης «περνά» από το ΓΣΠ και τον Σαββατιάτικο πολύ σημαντικό αγώνα.

Σε ένα ματς πολύ υψηλών απαιτήσεων, αγωνιστικών και πνευματικών, οι πράσινοι θα κληθούν να ανταποκριθούν στο μέγιστο βαθμό. Και σε ένα ακόμη πολύ δυνατό τεστ αντοχών σε όλα τα επίπεδα να δηλώσει εκκωφαντικά παρών!! και να κάνει άλμα Ευρώπης.

Η πινελιές του κόουτς

Και όντας πολύ έμπειρος και διαβασμένος άριστα ο κόουτς Αναστασίου, ξέρει καλά και διαισθάνεται την κρισιμότητα του συγκεκριμένου αγώνα. Και πως θα παίξει καθοριστικό ρόλο το πως θα προετοιμάσει τους παίκτες του στο κομμάτι ψυχολογία και να μην επιτρέψει σε κάποιες συγκυρίες «βλέπε» Πάφος FC, να της στερήσουν εκ νέου στα σημεία το 3ποντο.

Α.Γ.



gazzeta.gr