Η διπροσωπία που παρουσίασε στο χθεσινό 4-4 με την Κηφισιά ο Πανσερραϊκός δεν έκανε εκεί την εμφάνισή της για πρώτη φορά. Τα νούμερα που δείχνουν το δυναμικό ξεκίνημα που κάνουν οι Σερραίοι και το κακό φινάλε στους αγώνες τους.

Ο Πανσερραϊκός για άλλη μία φορά φέτος έκανε πολύ καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι κόντρα στην Κηφισιά στην Καισαριανή, εξωπραγματικό για την ακρίβεια. Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία σκόραραν τρία τέρματα στα πρώτα 22 λεπτά του αγώνα και έδειχναν πως καθάρισαν με χαρακτηριστική ευκολία ένα εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα σ’ έναν εκ των άμεσων αντιπάλων τους στην μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Δυστυχώς, όμως η αποβολή του Χάγιεκ, δεύτερη σε τέσσερα ματς (!!), για την οποία διαμαρτύρονται οι Σερραίοι, άλλαξε τον ρου του αγώνα. Η Κηφισιά μπορεί να πήγε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ με τρία γκολ και να συνέχισε να χάνει με δύο τέρματα διαφορά μέχρι και το 90+6′, παρά τα δύο γκολ που είχε σημειώσει, βρήκε όμως τα ψυχικά αποθέματα να σκοράρει δύο γκολ στο φινάλε του αγώνα και να αποφύγει έστω την ήττα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τον Πανσερραϊκό να κάνει ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα σ’ έναν αγώνα και τελικά στο τέλος να… χύνει την καρδάρα. Ακριβώς το αντίθετο.

Τα «λιοντάρια» έχουν σχηματίσει ένα μοτίβο στα πρώτα τους παιχνίδια όπου βάζουν γκολ νωρίς και παίρνουν προβάδισμα και έπειτα δέχονται γκολ στο φινάλε, με μόνη διαφορά στα τέσσερα αυτά παιχνίδια πως δεν έβαλαν γκολ στο «Γ.Καραϊσκάκης», όμως στάθηκαν πολύ καλά στο ξεκίνημα του αγώνα, παρά την αποβολή που είχαν ήδη από το τέταρτο λεπτό.

Το 5/6 στο πρώτο μισάωρο των αγώνων του Πανσερραϊκού

Οι Σερραίοι μπαίνουν πολύ δυνατά στο ξεκίνημα των αγώνων τους και συνήθως μάλιστα το καρπώνονται αυτό και με κάποιο γκολ άσχετα με τον αντίπαλο. Με εξαίρεση την πρώτη αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου έμεινε και με δέκα παίκτες από το 4ο λεπτό, (είχε βέβαια αρκετά καλή απόδοση τηρουμένων των αναλογιών), στις άλλες τρεις αναμέτρήσεις ο Πανσερραϊκός σκόραρε σε όλα τα ματς. Στην δεύτερη αγωνιστική σκόραρε απέναντι στην ΑΕΚ στο 1ο λεπτό με τον Άλεκσιτς, στην 3η σκόραρε στο πρώτο μισάωρο κόντρα στον Παναιτωλικό με τον Μούργο και στην τέταρτη κόντρα στην Κηφισιά σκόραρε τρία τέρματα μέχρι και το 22ο λεπτό του αγώνα.

Συνολικά από τα έξι γκολ που έχει σκοράρει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα ο Πανσερραϊκός μόνο εκείνο του Πηλέα για το 2-4 κόντρα στην ομάδα των βορείων προαστίων δεν επετεύχθη στο πρώτο μισάωρο των αγώνων του.

Η συνθήκη αυτή θα ήταν ικανή να του προσέφερει αρκετούς βαθμούς, αν η ίδια δεν χαλούσε ότι έχτιζε με τόσο κόπο στο ξεκίνημα των αγώνων με το κακό φινάλε που είχε σ’ αυτούς και την έχει οδηγήσει να έχει μόλις τρεις βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια, στα τρία εκ των οποίων προηγήθηκε.

Το 6/8 από το 70′ και μετά

pablo_garcia

Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος είναι εκείνη που λέει ότι όπως ο Πανσερραϊκός σκοράρει κατά ριπάς στο ξεκίνημα των αγώνων, με τον ίδιο τρόπο δέχεται και τέρματα στο φινάλε τους, με αποτέλεσμα να γκρεμίζει εκεί ότι καλό έχει χτίσει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα, οι Σερραίοι έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται έξι φορές (από τις οκτώ που αυτό έχει συμβεί συνολικά φέτος) από το 70ο λεπτό του αγώνα κι έπειτα, κάτι που δείχνει πως υπάρχει ένα μείγμα έλλειψης συγκέντρωσης και δυνάμεων στο χρονικό σημείο αυτό, το οποίο μπορεί και να οφείλεται στην προσπάθεια που καταβάλλεται στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα.

Το 2-0 του Ολυμπιακού έγινε από τον Ελ Αραμπί στο 87ο λεπτό με πέναλτι, το 1-1 της ΑΕΚ στο 78′ με τον Γκατσίνοβιτς, το 1-1 του Παναιτωλικού στο 90+1′ από τον Ζοάο Πέδρο και τα τρία από τα γκολ της Κηφισιάς μπήκαν στο 72′ (Οζέγκοβιτς), το 90+6′ (Τετέ) και το 90+11′ (Μποτία). Αν παρατηρήσει κανείς λίγο πιο προσεκτικά τα μισά από τα γκολ που έχουν δεχθεί τα «λιοντάρια» είναι από το 87ο λεπτό και μετά.

Σίγουρα αυτή η διπροσωπία που παρουσιάζει η ομάδα δεν ικανοποιεί τον Πάμπλο Γκαρσία και στοιχίζει πολλούς βαθμούς. Δηλαδή όταν έχεις βρεθεί να προηγείσαι σε τρία από τα τέσσερα παιχνίδια και εν τέλει έχεις πάρει μόλις τρεις βαθμούς απ’ αυτά σίγουρα κάτι δεν έχει πάει καλά.

Και είναι κρίμα, γιατί με αυτό που συμβαίνει στο φινάλε των αγώνων πετιέται στα σκουπίδια όλη η άλλη προσπάθεια που έχουν καταβάλλει οι παίκτες του Πανσερραϊκού και η καλή εικόνα που είχαν στο υπόλοιπο μέρος του αγώνα, που είναι και μεγαλύτερο χρονικά.

Σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο το καθαρό μυαλό που φαίνεται να λείπει από τα τελευταία του αγώνα, μπορεί και σαν αποτέλεσμα της κούρασης που επέρχεται τόσο λόγω των λεπτών που έχουν ήδη αγωνιστεί, όσο και λόγω του τρόπου που παίζει η ομάδα στο υπόλοιπο παιχνίδι.

Όμως είναι κάτι που καλούνται να διορθώσουν ο Πάμπλο Γκαρσία και οι ποδοσφαιριστές του προκειμένου να μην γκρεμίζουν έτσι, ελαφρά τη καρδιά, όλα εκείνα που με τόσο κόπο έχτισαν στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα μέχρι να φτάσουμε στο φινάλε.



gazzeta.gr