Η μεταγραφή του Φεντόρ Τσάλοβ είναι το μεγάλο «στοίχημα» για τον ΠΑΟΚ, με αρκετές παραμέτρους να καθορίζουν το μέλλον της διαπραγμάτευσης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει επίσημη πρόταση προς την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την απόκτηση του Φεντόρ Τσάλοβ και περιμένει την απάντηση των Κυπελλούχων Ρωσίας, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά, αν και από την πρώτη στιγμή στη Μικράς Ασίας παραδέχονται πως είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση που δύσκολα θα ξεκαθαρίσει άμεσα.

Η κατάσταση στη Ρωσία, λόγω του οικονομικού πολέμου εναντίον της Μόσχας από τη Δύση, με την επιβολή κυρώσεων και το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγματικών της διαθεσίμων «παγωμένα», κάνει ακόμα πιο περίπλοκα τα πράγματα για τις ομάδες και τους Ρώσους ποδοσφαιριστές.

Για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, πάντως, αυτή η παράμετρος δεν μοιάζει να είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο, όσο είναι τα «θέλω» της ΤΣΣΚΑ και του 25χρονου διεθνή επιθετικού της. Ο ιδιοκτήτης του «Δικεφάλου» είναι αυτός που χειρίζεται αποκλειστικά την συγκεκριμένη υπόθεση, με πολλές παραμέτρους να παίζουν το ρόλο τους.

Ο Τσάλοβ, μετά από την καλύτερή του σεζόν με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ, όπου πέτυχε 24 γκολ σε 41 ματς, γνωρίζει ότι μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και σίγουρα σκέφτεται το (ποδοσφαιρικό) μέλλον του.

Αρχικά η ΤΣΣΚΑ έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων της, ορίζοντας τα 15-20 εκατομμύρια ευρώ ως πρώτο ποσό διαπραγμάτευσης, όμως πολύ γρήγορα αντιλήφθηκαν ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή η εισροή χρημάτων από την Ευρώπη στη Ρωσία είναι ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο και ένας παράγοντας που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός στις συζητήσεις με τις ενδιαφερόμενες ομάδες.

Κάπως έτσι η Μαρσέιγ απέσυρε το ενδιαφέρον της, με τον αθλητικό διευθυντή της, Χαβιέ Ριμάλτα, να ξεκαθαρίζει πως η ομάδα της Μασσαλίας δεν ενδιαφέρεται για τον Τσάλοβ. Την ίδια ώρα η Γαλατάσαραϊ, όπως έγραψε και ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καθώς «τα χρήματα θα έρθουν σίγουρα από την Τουρκία», όπως επισημαίνουν ρωσικά ΜΜΕ στις αναλύσεις τους για τον επόμενο σταθμό του 25χρονου επιθετικού.

Μετά από τη δεκαπενθήμερη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων οι ποδοσφαιριστές της ΤΣΣΚΑ ξεκίνησαν προπονήσεις στο προπονητικό καμπ της ομάδας στο Νόβογκορσκ, με τον Τσάλοβ να δίνει κανονικά το «παρών», αλλά όπως σημειώνουν τα ρωσικά media «πιθανότατα θα φύγει σύντομα από την ομάδα και θα πρέπει να έρθει τουλάχιστον ένας νέος επιθετικός».

Ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι ακόμη ένας παράγοντας που θα μετρήσει στην τελική απόφαση του 25χρονου διεθνή επιθετικού της ΤΣΣΚΑ, ο οποίος μετά από ένα σύντομο πεντάμηνο πέρασμα πέρσι από τη Βασιλεία, επιθυμεί να επιστρέψει και να αγωνιστεί στην Ευρώπη.



gazzeta.gr