Ίλιον

Στο Ίλιον χθες, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, πέντε αγόρια από 13 έως 16 ετών, επιτέθηκαν σε παρέα τριών εφήβων.

Αφού τους εκφόβισαν, τους αφαίρεσαν όσα χρήματα είχαν μαζί τους. Τα θύματα έντρομα ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία λίγη ώρα μετά συνέλαβε τους δράστες.

«Έχω ακούσει πολλά και εγώ σε αυτήν την περιοχή και όχι μόνο, αλλά γενικά προσπαθώ να προστατεύομαι με όποιον τρόπο μπορώ. Να έρθουν να μας πάρουν τα κινητά και πολλά άλλα. Μπορεί ξέρω ‘γω να έχουν στήσει άτομα να τα περιμένουνε για να τα κλέψουνε», λένε ανήλικοι.

Όπως λένε στην κάμερα του MEGA, καλούνται συχνά να αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά. Μια βόλτα με την παρέα τους μπορεί εύκολα να πάρει άσχημη τροπή.

«Προχτές ήταν κάτι γνωστοί μου και τους την μπήκανε κάτι παιδιά με μαχαίρια, απειλήσαν για κινητά, για τσαντάκια, για λεφτά. Το ένα παιδί δε δέχτηκε να δώσει το κινητό του και απλά το βάρεσε μαχαιριά στα πλευρά».

Ανησυχητική αύξηση

Ακόμα και τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά, περιστατικά εγκληματικότητας με θύματα ανήλικους δεν έχουν σταματημό.

Βάζουν στόχο τους πιο ευάλωτους νέους, τους επιτίθενται με βία και τους αποσπούν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Εκείνοι, για να προστατευτούν, φροντίζουν να βγαίνουν σε μεγάλες παρέες, να μην πηγαίνουν σε μέρη που μπορεί να είναι επικίνδυνα, ενώ αν συμβεί κάτι ενημερώνουν πάντα τους γονείς τους.

Ο σχολικός εκφοβισμός συνεχίζεται σε πολλές περιπτώσεις και έξω από τις αίθουσες. Νέοι απειλούν συνομήλικους τους ενώ δε διστάζουν να γίνουν βίαιοι.

«Υπήρξε μια παρέα ατόμων που βρήκε τη χαρά να έρθει και να αρχίζουν να τους πετάνε πράγματα, όπως μπάλες νερού, πέτρες, χαλίκια. Το κάνει για να φανεί μάγκας ή να δείξει στους φίλους του ότι είναι ουάου».

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ένα 15χρονο παιδί έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από συνομήλικους του. Ο ανήλικος χτυπήθηκε με κλωτσιές στο σώμα και το κεφάλι, με αποτέλεσμα να του ραγίσουν δύο πλευρά.

Οι δράστες της επίθεσης κατάφεραν να διαφύγουν.



megatv.com