Το “αντίο” δεν ήρθε ούτε τώρα για τον Φελιθιάνο Λόπεζ, ο οποίος ξεπέρασε και το εμπόδιο του Αυστραλού και Νο71 του κόσμου, Τζόρνταν Τόμπσον επικρατώντας με 7-6(6), 1-6, 6-3 μετά από 2 ώρες και 8 λεπτά παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά του τουρνουά, το οποίο θα είναι και το τελευταίο στην καριέρα του. 

Ο 41χρονος Ισπανός τελείωσε το παιχνίδι με 11 άσους και 3 διπλά λάθη, με το μοναδικό “αγκάθι” στην εξαιρετική του εμφάνιση οι πολλές χαμένες ευκαιρίες για break ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 1/10 break-points. 

Το 1ο set οδηγήθηκε στο tie-break αφού πρώτα ο Λόπεζ έσβησε διπλό break-point του Τόμπσον διατηρώντας το προβάδισμα με 6-5. Στο tie-break μάλιστα ο Ισπανός έσβησε και set-point του Αυστραλού ισοφαρίζοντας σε 6/6, ενώ στη συνέχεια κατέκτησε τους επόμενους 2 πόντους παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. 

Το 2ο σκέλος του αγώνα άνηκε στον Τόμπσον, ο οποίος παραχώρησε μόλις 3 πόντους πίσω από το πρώτο service (15/18), έσβησε και τα 5 break-points του Λόπεζ, ενώ παράλληλα ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε και τις 2 ευκαιρίες για break με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο decider set ο Λόπεζ βρήκε το πρώτο του break στο παιχνίδι (2-0), το οποίο και διατήρησε φτάνοντας στο 5-2. Στο αμέσως επόμενο game απείλησε με 2 match-point με τον Τόμπσον να κάνει μεγάλο hold μειώνοντας σε 5-3, με τον Ισπανό ωστόσο να κλείνει το ματς στο δικό του service φτάνοντας στη νίκη Νο506 στην καριέρα του, αλλά και στους “8” της διοργάνωσης. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Γιανίκ Χάνφμαν που νωρίτερα έκανε τη μεγάλη έκπληξη κερδίζοντας τον Νο1 του ταμπλό και κάτοχο του τίτλου, Στέφανο Τσιτσιπά, με 6-4, 3-6, 6-2.

Προημιτελικά – Πέμπτη 29 Ιουνίου

  • Γιανίκ Χάνφμαν (Γερμανία) – Φελιθιάνο Λόπεζ (Ισπανία) 
  • Αντριάν Μαναρινό (Γαλλία) – Κορεντάν Μουτέ (Γαλλία)
  • Άρθουρ Ρίντερκνες (Γαλλία) – Κρίστοφερ Γιούμπανκς (ΗΠΑ)
  • Λόιντ Χάρις (Ν. Αφρική) – Πάβελ Κοτόφ (Ρωσία)

MALLORCA CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)




tennis24.gr