Όλα τα δεδομένα για μια σπουδαία κίνηση που ψάχνει να κάνει ο ΠΑΟΚ με στόχο την ενίσχυσή του. Τι λένε στην Ισπανία για το μέλλον του 21χρονου Βραζιλιάνου Ρεϊνιέρ Ζεσούς και η στάση της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην περίπτωση του Ρεϊνιέρ Ζεσούς, όπως διαβάσατε από χτες στο Gazzetta, «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», με τον 21χρονο Βραζιλιάνο να είναι ψηλά στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ για να καλύψει τα κενά στην «φροντ λάιν» του «Δικεφάλου».

To καλοκαίρι του 2020 η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε από το ταμείο της 30 εκατομμύρια Ευρώ και έκανε δικό της ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Ο Ρεϊνιέρ Ζεσούς της Φλαμένκο «ντύθηκε» στα λευκά της «βασίλισσας», αν και στην πραγματικότητα δε φόρεσε ποτέ τη λευκή φανέλα των «μερένγκες».

Την επόμενη τριετία αγωνίστηκε σε μόλις 3 παιχνίδια με τη δεύτερη ομάδα (Real Madrid Castilla), πήγε με διετή δανεισμό στη Γερμανία και την Ντόρτμουντ, όπου έπαιξε σε 39 ματς, τα περισσότερα ως αλλαγή, για να επιστρέψει στην Ισπανία με έναν ακόμη αποτυχημένο δανεισμό, αυτή τη φορά στη Χιρόνα, όπου μέτρησε μόλις 18 συμμετοχές (2 γκολ, 1 ασίστ) την περσινή σεζόν.

Ο 21χρονος Βραζιλιάνος απασχολεί τον ΠΑΟΚ και το όνομά του συζητιέται ευρέως στη Μικράς Ασίας, ως μια λύση για τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ειδικά από την στιγμή που ο Κάλεντ Νάρεϊ… κουνάει μαντήλι!

Καταρχάς, αυτό που πρέπει να προβληματίσει τους «ασπρόμαυρους» είναι η… απότομη πτώση του, μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή, «δεκάρι» που μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα της επίθεση, ο οποίος εκτός από τον ντόρο που προκάλεσε γύρω από το όνομά του πριν από τρία χρόνια, έφτασε στον προθάλαμο της «Σελεσάο», μετρώντας 9 συμμετοχές ως βασικός με την U23 της εθνικής Βραζιλίας, με τη χρηματιστηριακή αξία του να έχει φτάσει κάποια στιγμή το 2019 στα 25.000.000 Ευρώ.

Ωστόσο, από τη Μικράς Ασίας λέγεται ότι το προχωράνε το θέμα και έχουν μπει σε συζητήσεις, την ίδια στιγμή που το μεταγραφικό «παράθυρο» για τις ισπανικές ομάδες «κλείνει» σε πέντε ημέρες και δεν υπάρχει η παραμικρή πρόταση για τον Ρεϊνιέρ Ζεσούς, όπως αναφέρουν στην Ισπανία. Ετσι, το ενδιαφέρον του «Δικέφαλου» φαντάζει ως «μάννα εξ ουρανού» για τους «μερένγκες», που αναζητούν απεγνωσμένα μια ομάδα για να τον παραχωρήσουν ως δανεικό, με δεδομένο το συμβόλαιο των 3.000.000 ευρώ, που έχει ως το 2026.

Η Ρεάλ δέχεται να τον παραχωρήσει δανεικό, καλύπτοντας μάλιστα τα δύο από τα τρία εκατομμύρια ευρώ του συμβολαίου του, όμως το «ενοίκιο» που θέλει για να ανάψει το «πράσινο φως» παραμένει «αλμυρό», με τους «ασπρόμαυρους» να καλούνται να πληρώσουν ένα ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου σε ομάδα και παίκτη.

Στη Μαδρίτη, όπως γράφει η Marca, τα πράγματα φαίνονται ζοφερά για τον Βραζιλιάνο: «κανείς δεν τον θέλει».

Ο Κάρλο Αντσελότι δεν θέλει να προπονείται με την πρώτη ομάδα και ο Ραούλ δεν τον έχει καν με το γκρουπ της Καστίγια (δεύτερη ομάδα), με το επιχείρημα ότι αν πρόκειται να φύγει ούτως ή άλλως δανεικός, δεν τον θέλει στην ομάδα του. Εμεινε να προπονείται μόνος του στο «Valdebebas», χωρίς φαινομενικά κανένα ενδιαφέρον απ’ όλη την Ευρώπη, πλην αυτό του ΠΑΟΚ.

Παρότι το κλίμα είναι αρνητικό για εκείνον, οι εργαζόμενοι στο προπονητικό κέντρο της Ρεάλ επισημαίνουν ότι η στάση του είναι ενός «άψογου επαγγελματία». Συνεχίζει να δουλεύει σκληρά, χωρίς μια κακή χειρονομία ή ένα αρνητικό μορφασμό. Το ζητούμενο, πλέον, είναι η απόφαση που θα πάρει ο 21χρονος Βραζιλιάνος για τον εαυτό του.

«Η καλύτερη επιλογή για μια επανεκκίνηση στην καριέρα του μοιάζει να είναι ο ΠΑΟΚ», σημειώνουν στην Ισπανία, αλλά στην περίπτωση του «η απόφαση για το αν θα αγωνιστεί στην Ελλάδα ή αν θα παραμείνει απλά για να προπονείται μόνος είναι πλέον δική του».



gazzeta.gr