Το Gazzetta καταγράφει τα πεπραγμένα του Βασίλη Σπανούλη στην πρώτη του χρονιά ως head coach στον πάγκο του Περιστερίου.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε για το Περιστέρι Bwin, το οποίο ισοφάρισε την κορυφαία θέση της ιστορίας του στην Βasket League, αφού τερμάτισε τρίτο. Οι Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης κατάφεραν να… σκουπίσουν τον ΠΑΟΚ και πέτυχαν τον μεγάλο στόχο που είχαν βάλει, δηλαδή την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Φυσικά το πρόσωπο της σεζόν για τους κυανοκίτρινους, ήταν ο Βασίλης Σπανούλης που έζησε την πρώτη του χρονιά σαν head coach ομάδας και τα πήγε περίφημα.

Το Gazzetta στέκεται στην πρώτη σεζόν του Κill Bill στην προπονητική, η οποία αφήνει σίγουρα θετικό πρόσημο. Στο BCL μένει το… αχ στο Game 3 κόντρα στη Ντιζόν, αλλά η αγωνιστκή περίοδος που ολοκληρώθηκε, σίγουρα αφήνει γλυκιά γεύση τόσο στον Βασίλη Σπανούλη, όσο και στο Περιστέρι.

Έβγαλε το… λάδι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, έβγαλε… σκούπα με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Ο στόχος που είχαν θέσει οι άνθρωποι του Περιστερίου ήταν η τρίτη θέση και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο έρθει, θα ήταν ευπρόσδεκτο. Μια καινούρια ομάδα που… έδεσε γρήγορα με τον Kill Bill στον πάγκο στην πρώτη του προπονητική αποστολή. Εντυπωσίασε στους μικρούς τελικούς κόντρα στον ΠΑΟΚ με φοβερή σκούπα, όμως εκεί που θα πρέπει να σταθούμε είναι οι εμφανίσεις της κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Στο πρώτο ματς που έδειξε τα… δόντια του κόντρα στους αιώνιους ήταν το ματς της regular season στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπου το έχασε με 72-71 και ενώ ο Ντένμον θα μπορούσε να του χαρίσει τη νίκη. Σπουδαία μάχη έδωσε και μέσα στην έδρα του κόντρα στον Ολυμπιακό. Μπορεί να έχασε με 87-86, ωστόσο έφτασε μια ανάσα να γίνει η ομάδα που θα υποχρεώσει σε ήττα τους Πειραιώτες μετά από πολλούς μήνες. Και έχασε εξαιτίας ενός μεγάλου σουτ που έβαλε ο Γουόκαπ στο τέλος. Ματσάρα που τελικά η μπίλια έκατσε στην πλευρά των Πειραιωτών.

Επίσης αξιζει ιδιαίτερη μνεία και η πορεία του Περιστερίου Bwin στα play-offs. Δεν είναι εύκολο να… σκουπίσεις δύο μεγάλα μεγέθη, δύο μεγάλες ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Κι όμως το Περιστέρι απέκλεισε με 2-0 την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο των play-offs, ενώ καθάρισε και την ομάδα του Τακιανού με 3-0.

Και φυσικά κατάφερε να στείλει τη σειρά των ημιτελικών με τον Παναθηναϊκό στα πέντε ματς. Πήρε τα δύο ματς στην έδρα του και άγχωσε τους… πράσινους, φτάνοντας τους στα όρια τους. Ωστόσο η εμπειρία και η ποιότητα των πράσινων μίλησαν στο πέμπτο ματς του ΟΑΚΑ.

O ιστορικός τελικούς Κυπέλλου και το κάτι παραπάνω που έλειψε στο BCL

Το Περιστέρι πριν λίγους μήνες γιόρτασε την πρόκριση του στον τελικό του Κυπέλλου. Οι Περιστεριώτες είχαν επικρατήσει της ΑΕΚ με 77-65 και έφτασαν στον τελικό του Final 8, με την απίθανη εμφάνιση του Σιλβέν Φρανσίσκο (33π.). Εκεί ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, ωστόσο η πορεία του έμεινε στην ιστορία.

Η πρόκριση στον τελικό ήταν σημαδιακή, η τρίτη και… τυχερή για το Περιστέρι. Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων είχε αγωνιστεί άλλες δύο φορές σε ημιτελικό, αλλά δεν είχε καταφέρει ποτέ να πάρει την πρόκριση. Στην πρώτη χρονιά του V-Span σαν head coach έγινε και αυτό.

Εκεί που το Περιστέρι σίγουρα θα ήθελε παραπάνω πράγματα ήταν στο BCL, όπου είχε την ποιότητα, την ομάδα, το μπάτζετ για να προχωρήσει παραπέρα, να αποκλείσει τη Ντιζόν, αλλά δεν τα κατάφερε. Το ξεκίνημα ήταν καλό, το δεύτερο μισό των ομίλων είχε άτυχες στιγμές, ωστόσο η πρόκριση ήρθε με το διπλό που πήρε την τελευταία αγωνιστική μέσα στο Ισραήλ κόντρα στην Μπνέι Ερζλίγια.

Στην επόμενη φάση κλήθηκε να παίξει με την εξαιρετική Ντιζόν με μειονέκτημα έδρας. Έχασε το πρώτο ματς στη Γαλλία, έδειξε τον χαρακτήρα του στο Game 2 και πανηγύρισε στο θρίλερ, όμως στο τρίτο ματς που έκρινε και την πρόκριση λύγισε με 89-82. Άγγιξε άλλη μια μεγάλη πρόκριση, αλλά έμεινε με το… αχ.

Πλέον κοιτάζει στη νέα σεζόν και στην Ευρώπη, αφού οι βάσεις φέτος έχουν ήδη μπει. Απλά μένει να δούμε αν θα συνεχίσει να παίζει στο BCL ή θα… μετακομίσει στο Eurocup για να έχει και πιο πολλά εξασφαλισμένα ματς κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Σίγουρα ο Βασίλης Σπανούλης θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος από την πρώτη του… περιπέτεια σαν head coach μετά από μια τεράστια καριέρα σαν παίκτης. Έβαλε ψηλά τον…πήχη, εκεί όπου έχει μάθει να τον τοποθετεί πάντα και από την περίοδο που μάγευε στα παρκέ και πέρασε για άλλη μια φορά από πάνω. Κατάφερε και να εμπνεύσει και τους παίκτες του που αρκετές φορές μιλούσαν με δέος για εκείνον και έδειχναν πόσο τους βοηθά τόσο στον τακτικό τομέα, όσο και στον πνευματικό. Τέλος καλό, όλα καλά για τον Kill Bill που θέλει να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά τις προσδοκίες από τη νέα σεζόν.



gazzeta.gr