O Φίλιπ Πετρούσεφ στάθηκε στο ΝΒΑ, στoν Γιώργο Μπαρτζώκα και φυσικά στον Ολυμπιακό.

Στη Mozzart Sport μίλησε ο Φίλιπ Πετρούσεφ και αναφέρθηκε στην μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, στη δύσκολη περίοδο στο ΝΒΑ, στον Γιώργο Μπαρτζώκα αλλά και στον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

«Όταν επέστρεψα από τις ΗΠΑ, μου πήρε ένα μήνα να συνηθίσω το στυλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού, που είναι αναγνωρίσιμο με πολλές πάσες και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Μια ομάδα που έχει τους υψηλότερους στόχους κάθε χρόνο, πηγαίνει στο Final Four, κυνηγάει τίτλους, έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες. Τον τελευταίο μήνα βρήκα τον ρόλο μου και τον τρόπο να βοηθάω την ομάδα.

Η πιο δύσκολη περίοδος για μένα ήταν μετά το trade, γιατί στην αρχή περνούσα υπέροχα στη Φιλαδέλφεια. Η δουλειά ήταν πραγματικά εκπληκτική και όλα ήταν υπέροχα, αλλά μετά έγινε η ανταλλαγή. Κυριολεκτικά, δεν είχα καμία σχέση με αυτό, αλλά ήταν κάποιοι αριθμοί και κάποια άλλα πράγματα σχετικά με το συμβόλαιο που με έκαναν να ενταχθώ στο trade. Στο NBA, όταν μετακομίζεις ως νέος παίκτης σε άλλη ομάδα στα μέσα της σεζόν, είναι πολύ δύσκολο να επιβληθείς.

Ο Ολυμπιακός με κατάλαβε απόλυτα και μου είπε να πάρω το χρόνο μου για να επανέλθω σε φόρμα. Έκανα πολλές προπονήσεις με προπονητές φυσικής κατάστασης, κάτι που βοήθησε πολύ να επανέλθω σε φόρμα. Φυσικά ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν με πίεσε να επιστρέψω νωρίς. Όλα πήραν το δρόμο τους, κάτι που με οδήγησε στο να βρω τη θέση μου και να παίζω όλο και καλύτερα, όπως την τελευταία περίοδο.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν είχε συγκεκριμένες προσδοκίες από μένα. Είναι έμπειρος προπονητής και έχει βιώσει πολλές καταστάσεις όπως αυτή, όπου παίκτες έρχονται κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ήταν ανεκτικός, άφηνε τα πάντα να πάρουν το δρόμο τους. Όταν άρχισα να παίζω, ακόμη και αυτός δεν ήξερε ακριβώς τι να περιμένει από μένα, γιατί ήταν ήδη γνωστό ποιος έκανε τι στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν σε καλή κατάσταση εκείνη τη στιγμή, κέρδιζε κάποια παιχνίδια, έχανε κάποια άλλα, αλλά ήταν γνωστό τι χρειαζόταν και τι του έλειπε. Εκεί βρήκα τη θέση μου, ακόμα περισσότερο στο «4».

Ο Μιλουτίνοφ με βοήθησε πολύ. Όταν έχεις κάποιον από τη χώρα σου, ακόμα και από την εθνική ομάδα, όλα είναι πιο εύκολα. Και οι άλλοι παίκτες, είναι σπουδαία παιδιά. Είναι θέμα κουλτούρας στον Ολυμπιακό, να υπάρχει οικογενειακό κλίμα και να βοηθάει ο ένας τον άλλον. Περνάμε πολύ χρόνο μαζί εκτός γηπέδου, κάτι που δεν συμβαίνει παντού ή ακόμα και στις περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη. Ο Μιλουτίνοφ με βοήθησε πολύ εκτός γηπέδου. Με βοήθησε να απολαύσω κι άλλα πράγμα ώστε να μην σκέφτομαι μόνο το μπάσκετ.

Έχω παίξει μόνο εκτός έδρας στον Παναθηναϊκό και το κλίμα ήταν πολύ καλό. Τα ντέρμπι του Βελιγραδίου και τα ελληνικά σίγουρα δεν έχουν ανταγωνισμό. Στις 14 Μαρτίου έχουμε ντέρμπι στο δικό μας γήπεδο, οπότε θα δούμε πώς θα είναι», είπε μεταξύ άλλων.



gazzeta.gr